5 paprastos namų tvarkymosi taisyklės – jų laikantis neteks kaskart viską šveisti iš pagrindų

Kokia beprasmė atrodo kova su dulkėmis – vos jas nušluostai, jau vos ne kitą dieną baldai vėl būna pasidengę dulkių sluoksniu. Žinoma, nė vieni namai nuo dulkių dar neužsidegė, bet kartas nuo karto vis gi reikia apsikuopti namus. Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kaip ai padaryti efektyviau, o tiksliau – kaip nepadaryti kai kurių namų tvarkymo klaidų ir neprisipirkti nereikalingų namų priežiūros priemonių.

Artėjant Velykoms dauguma puolame šveisti namų.<br>kiti
Artėjant Velykoms dauguma puolame šveisti namų.<br>kiti
Artėjant Velykoms dauguma puolame šveisti namų.<br>V.Balkūno nuotr.
Artėjant Velykoms dauguma puolame šveisti namų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2021, 10:39 PM, atnaujinta Apr 7, 2021, 1:36 PM

Nesirinkite plunksninės dulkių šluotelės.

Įvairios šluotelės tik pakelia dulkes į orą ir perneša jas nuo vieno paviršiaus ant kito. Geriau naudokite mikropluošto dulkių šluostes, kurios surenka dulkes.

Valykite kondicionierius ir šildymo prietaisus.

Šių prietaisų grotelės yra slapti dulkių magnetai, įspėja interneto puslapis „Good Housekeeping“. Jeigu pamiršite jas išvalyti, pro groteles besiveržiantis oras greitai nuklos jūsų namus dulkėmis. Skirkite minutę ir nusiurbkite šias groteles dulkių siurbliu, uždėję ant jo mažesnį antgalį.

Sudrėkinkite šluostę.

Kai valote dulkes sausa šluoste, jos tiesiog pakyla į orą ir po to vėl nusėda ant baldų. Sudrėkinkite šluostes arba užpurkškite ant jų baldų blizgiklį – taip pasieksite dar geresnių rezultatų.

Nepurkškite blizgiklio tiesiai ant baldų.

Jeigu taip elgiatės, rizikuojate savo medinius baldus padengti plona plėvele, kurią vėliau bus sunku pašalinti ir kuri pritrauks dar daugiau dulkių. Geriau blizgiklį purkškite ant dulkių šluostės ir lengvai ja nuvalykite baldų paviršių.

Nepamirškite pakeisti dulkių siurblio filtro.

Dulkių siurblių filtrai sukurti taip, kad sugaudytų dulkes ir daleles, kurios patenka į siurblio vidų. Užsikimšę filtrai negali sugaudyti dulkių ir netgi, tiesą sakant, greičiausiai išmes jas atgal į orą. Svarbu pakeisti ar plauti filtrus taip dažnai, kaip tai rekomenduoja siurblio gamintojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.