Kelią į mėgiamą kurortą rodys įspūdinga vėliava – vėjo blaškoma ji turėtų atlaikyti 3 mėnesius

Palanga pasipuošė išskirtinio dydžio miesto vėliava, kuri plevėsuoja prie pagrindinio įvažiavimo. Ji iškelta minint Palangos prijungimo prie Lietuvos šimtmetį.

Aukštai plevėsuojanti neįprasto dydžio Palangos vėliava matoma iš toli.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Aukštai plevėsuojanti neįprasto dydžio Palangos vėliava matoma iš toli.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2021, 2:20 PM

Sumanymą kurorto prieigas papuošti neįprasto dydžio vėliava Palangos komunalinio ūkio bendrovė įgyvendino per 3 savaites.

Net 6 metrų pločio ir 3,6 metro aukščio vėliava per dvi dienas buvo pasiūta vienoje vėliavas gaminančioje Kauno įmonėje.

Per 20 kvadratinių metrų ploto vėliavai buvo parinktas 18 metrų aukščio stiebas, tad atvažiuojant į Palangą ji matoma iš toli.

Tokiam stiebui reikėjo tvirto pamato, jo gylis siekia pusantro metro, o metro ilgio ir pločio betoninio pamato kolona sutvirtinta metalo armatūromis.

„Apskaičiuota, kad tokia vėliava turėtų atlaikyti iki 23 metrų per sekundę vėją. Siaučiant stipresnei audrai, kurios pajūryje palyginti dažnos, vėliavą teks nuleisti“, – teigė Palangos komunalininkų vadovas Gediminas Valinevičius.

Kol kas vienintelė pasiūta milžiniška Palangos vėliava vėjo blaškoma turėtų atlaikyti apie 3 mėnesius. Vėliau ji ims plyšti.

Komunalininkai ruošiasi užsakyti dar vieną vėliavą, kuri bus pasiūta iš specialaus vėjo labiau perpučiamo stipresnio audinio. Tokios vėliavos gali būti naudojamos apie pusmetį.

Palangos prijungimo prie Lietuvos jubiliejui skirtos vėliavos pastatymas miesto biudžetui kainavo kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų.

Norėjo naujo miesto riboženklio

Rekonstravus įvažiavimo į Palangą kelią pirmosios gatvių sankirtos žiedą buvo nuspręsta papuošti nauju simboliniu miesto riboženkliu. Senąjį, kuris dabar stovi prie įvažiavimo į Palangą, buvo ketinama iškelti prie pietinio įvažiavimo į Palangą ties Nemirseta.

Naujam riboženkliui buvo paskelbtas idėjos konkursas, jo nugalėtojas riboženklį turėjo ne tiktai suprojektuoti, bet ir jį pagaminti.

Iš viso buvo paskelbti trys konkursai, tačiau jų dalyvių pasiūlymai kurorto savivaldybei neįtiko. Kaip teigė Palangos mero patarėjas Pranas Žeimys, konkursų dalyviai nebuvo originalūs ir siūlė tik įvairias miesto vėliavos interpretacijas.

Prasidėjus pandemijai sumanymas statyti naują Palangos riboženklį buvo atidėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.