Šios moterys žino, kaip kambarius sutvarkyti greitai ir pavyzdingai: jų patirtis pravers visiems

Viešbučių kambarinių patarimai, kaip greitai ir efektyviai susitvarkyti. Verta kažką prisitaikyti ir sau.

Kasdien tvarkydamos ne po vieną kambarį, viešbučių kambarinės turi savo gudrybių, kaip tą padaryti greičiau.<br> 123 rf nuotr.
Kasdien tvarkydamos ne po vieną kambarį, viešbučių kambarinės turi savo gudrybių, kaip tą padaryti greičiau.<br> 123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 1:24 PM

Iš pradžių jo pirmiausia surenka šiukšles, nešvarią lovos patalynę ir išmėtytus kur pakliuvo daiktus. Vonios kambaryje surenka visus indelius, dėžutes, tūbeles ir kitas higienos ar grožio priemones. Kambarinės niekuomet nešluosto dulkių tik aplink daiktus. Sakykim, lentynėlę, ant kurios visa tai laikoma, išplauna. Paviršiui išdžiūvus, viskas vėl sustatoma.

Naudoja mikrofibros šluostes.

Geriausia priemonė dulkėms valyti – mikrofibros šluostė. Tinka ir medvilninė, senas užvalkalas ar medvilniniai marškinėliai. Kambarinės pataria nenaudoti kilpelinių rankšluosčių ar poliesteriniųaudinių.

Kaip greitai užvilkti antklodės užvalkalą?

Išversti užvalkalą į išvirkščią pusę, padėti ant lovos ir iš viršaus uždengti antklode. Paskui kartu susukti į ritinį taip, kad iškirpimas liktų viršuje. Ritinį prakišti pro užvalkalo iškirpimą.

Langų užuolaidas jos valo rankšluosčiu.

Rankšluosčiu galima iš užuolaidų „išmušti“ dulkes, kurios pamažu nuguls žemyn. Paskui išvalyti grindis dulkių siurbliu.

Pirmiausia – dulkių siurblys, paskui plovimas.

Prieš kiekvieną valymą iš pradžių dulkių siurbliu išsiurbkite dulkes. Tuomet ant švarių grindų nebeliks šlapių audinių pūkelių ir plaukų, kuriuos sunku pašalinti. Visada pradėkite plauti nuo tolimojo kambario kampo durų kryptimi.

Švaros priemonės veikia neiškart.

Švaros priemone apdorojus paviršių, kurį laiką nieko nedarykite, luktelėkite. Vėliau be jokių pastangų nuvalysite.

Kaip teisingai išsiurbti dulkes.

Viešbučių kambarinės dulkes pirmiausia išsiurbia iš nešvariausių kilimo vietų, po to – visame kambaryje. Tad nešvarios vietos valomos du kartus.

Naudojasi ne tik parduotuvėse pirktomis valymo priemonėmis.

Ne visos viešbučių kambarinės naudojasi pirktinėmis buitinėmis chemijos priemonėmis. Daugelis pačios pasigamina, pavyzdžiui, acto ir vandens tirpalą. Jis daugumą paviršių nuvalo iki blizgesio.

Kambarinės naudoja specialų mažą šepetuką.

Žinoma, kiekvienas viešbučio kambario centimetras nėra valomas mažu šepetėliu. Bet juo galima greitai išplauti vėdinimo groteles ar nešvarias siūles tarp keraminių plytelių. Tokiems darbams namuose galima pasitelkti nereikalingą dantų šepetuką.

Patogūs vežimėliai, į kuriuos sudedamos švaros priemonės, pagreitina viešbučio kambarinių darbą. Bet bute tai nėra praktiška. Žinoma, jei gyvenate dideliame privačiame name, tuomet galite susikurti miniatiūrinį tokio vežimėlio variantą ir jį panaudoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.