Meistrai noriai bėga iš šešėlio – pasakė, kodėl tai vyksta

Jau antrus metus skaičiuojanti darbų pasiūlymų meistrams sistema „PortalPRO“ turi kuo didžiuotis. Šis dalijimosi ekonomika grįstas projektas ne tik pasiteisino, bet ir pirmasis įgalino Lietuvos meistrus rinktis skaidrią veiklą ir išlįsti iš šešėlio.

Aplikacija „PortalPRO“ buvo kurta pasitelkiant naujausių informacinių technologijų sprendimus.
Aplikacija „PortalPRO“ buvo kurta pasitelkiant naujausių informacinių technologijų sprendimus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 11:00 AM, atnaujinta Feb 8, 2022, 2:02 PM

„Šia galimybe noriai naudojasi visų profesijų meistrai, kuriems siūlome darbus sistemoje. Skaičiai – daugiau nei iškalbingi. Nuo „PortalPRO“ veiklos pradžios per mūsų sistemą meistrai atliko daugiau nei 53 tūkst. darbų daugiabučiuose namuose skirtinguose šalies miestuose“, – sako „PortalPRO“ generalinis direktorius Dalius Šimaitis

Sistema pasiteisino

Aplikacija „PortalPRO“ buvo kurta pasitelkiant naujausių informacinių technologijų sprendimus.

„Šiandien drąsiai galiu teigti, kad sistema pasiteisino, įsibėgėjo ir toliau augina pagreitį. Subūrėme profesionalų bendruomenę, kurią nuolat papildo kvalifikuoti meistrai“, – teigia D.Šimaitis.

Per metus, nuo 2020-ųjų gegužės mėnesio, bendras užsiregistravusių sistemoje meistrų skaičius augo tris kartus: nuo 1108 iki 3553. Registruotų „PortalPRO“ partnerių skaičius ūgtelėjo nuo 371 iki 947.

Daugiau nei dvigubai augo ir aktyvių sistemos partnerių kiekis, kurie gauna darbų pasiūlymus. Tokių meistrų per metus radosi nuo 322 iki 682.

O grynaisiais galima?

Nėra paslaptis, kad nemaža dalis meistrų mūsų šalyje darbuojasi nemokėdami mokesčių. Paradoksalu, tačiau nuo to nukenčia ne tik valstybės biudžetas, bet ir pačių meistrų gyvenimo kokybė. Jiems šešėlinė veikla užkerta kelią užsitikrinti socialines garantijas, lengvesnį gyvenimą ateityje.

„Tikra tiesa – iki šiol sulaukiame klausimo, ar galima atlygį gauti grynaisiais „į rankas“. Žinoma, mūsų atsakymas yra „ne“, tačiau juo neapsiribojame. Klausiančiuosius raginame atsisakyti šešėlio, aiškiai parodydami privalumus, kuriuos suteikia skaidri ir socialiai atsakinga veikla“, – teigia D.Šimaitis.

Anot jo, rasti šešėlyje dirbančius geriausius savo srities specialistus ir suteikti galimybę dirbti legaliai buvo vienas pagrindinių „PortalPRO“ uždavinių. „Džiugu matyti kaip auga skaidriai dirbančių profesionalų gretos“, – sako platformos generalinis direktorius.

Darbus renkasi patys

„PortalPRO“ yra ne tik pirmoji, bet ir didžiausia Lietuvoje sistema, vienijanti skaidraus ir gero uždarbio ieškančius amatininkus.

Kasdien pildomas ir užtikrinamas didelis darbų srautas – viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių meistrai renkasi būtent „PortalPRO“.

Patogu ir tai, kad darbo laikas ir darbų kiekis skirtingų Lietuvos miestų daugiabučiuose namuose nėra ribojamas. Tai reiškia, kad meistrai patys reguliuoja savo grafiką – pasirenka kada ir kiek nori dirbti bei užsidirbti. Sistema siūlo galimybę dirbti patogiausiu metu: visą ar dalį dienos, vakarais ar tik savaitgaliais.

Maža to, „PortalPRO“ suteikia progą ne tik užsidirbti, bet ir tobulėti. Sistemos Kompetencijų centras siūlo mokytis ir auginti savo meistriškumą.

Meistrams patinka ir faktas, kad „PortalPRO“ naudojama savaitinė atsiskaitymo sistema. Atlygis už atliktus darbus mokamas ne kartą per mėnesį, o kas savaitę.

„Į trečiuosius veiklos metus žengiame nusiteikę pozityviai ir pasiruošę tolimesniam tvariam augimui“, – sako D.Šimaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.