Alytuje pražydusios tul­pės iš to­lo pri­me­na pa­si­vaikš­čio­ti iš­ėju­sius an­čiu­kus

Alytaus mieste praėjusį rudenį buvo pasodinta ir dabar žydi 15 tūkst. tulpių. Kaip pasakoja Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Zubrė, pagrindiniam miesto gėlynui Rotušės aikštėje šiemet pasirinkta ‘Bolroyal Honey’ veislės tulpė.

Zitos Stankevičienės nuotr.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Zitos Stankevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

alytausnaujienos.lt inf.

May 16, 2021, 12:56 PM, atnaujinta May 16, 2021, 8:57 PM

Šiuo metu čia žydi 5 tūkst. ryškiai geltonų tulpių. Tokia spalva pasirinkta todėl, kad ji yra ant bangos šiuo metu, o ir senokai geltonos tulpės Alytuje sodintos. Ši veislė išvesta neseniai, 2002 metais, kaip įrašoma apie ją internete – ji priklauso ankstyvesnėms tulpėms, o iš tolo primena „išėjusius pasivaikščioti ančiukus.“

‘Veronos“ veislės tulpės žydi gėlyne S. Dariaus ir S. Girėno sankryžoje ir prie Laisvės angelo. Pusė tūkstančio tulpių ‘Flash point“ papuošė pakeltą gėlyną prie Policijos komisariato Jotvingių gatvėje, jų žiedai keičia spalvą. Visame mieste dar pasodinta 7 tūkst. ‘Lalibela’ tulpių.

Kuomet nužydės pavasarinės gėlės Rotušės aikštėje esančiame gėlyne, jis bus rekonstruotas ir užsodintas vasariniais augalais. Įprastai tulpės iškasamos vėlai vasarą, tačiau miesto gėlynai turi atrodyti gerai visais metų laikais, tad procesas paankstinamas.

R.Zubrė sako, kad, įsigijant tulpių svogūnėlius, garantuotai kokybiškas yra pirmasis žydėjimas, nes jie tam paruošti patręšti. Įprastai tulpes ir privačiuose gėlynuose reikia iškasti kasmet, nes kitaip jos pradėda „eiti“ gilyn į dirvą ir žydi vis menkiau.

Kiek dar džiugins tulpės savo žydėjimu šį pavasarį – priklausys nuo orų. Tulpių augintojai, kaip žinia, džiaugiasi vėsesne geguže, o tokia šiluma, kaip šią savaitę, žydėjimą gali pabaigti labai greitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.