Dėl laiku nenupjautos žolės skundžiasi ir dar vieno miesto gyventojai: įmonė žada viską ištaisyti

Alytaus miesto savivaldybės administracija gauna daug nusiskundimų dėl nekokybiško ar nepakankamo šienavimo. Daugiausia nusiskundimų kyla dėl Putinų ir Vidzgirio mikrorajonų, kuriuose nuo pavasario dirba nauja rangovė – bendrovė „Marijampolės švara“.

Alytaus miesto savivaldybės administracija gauna daug nusiskundimų dėl nekokybiško ar nepakankamo šienavimo.<br>Tvarkau Alytų nuotr.
Alytaus miesto savivaldybės administracija gauna daug nusiskundimų dėl nekokybiško ar nepakankamo šienavimo.<br>Tvarkau Alytų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alytaus miesto savivaldybės komunikacijos skyrius

Jul 7, 2022, 11:43 AM

Pagal Alytaus miesto švaros ir tvarkos taisykles, pirmojo lygio plotai turi būti šienaujami nuolat, o antrojo – rečiau, t. y. pasiekus nustatytą žolės aukščio lygį pagal užsakymus. Miesto ūkio skyriaus specialistai kasdien atlieka patikrinimus, įspėja, rašo aktus už netinkamą sutartinių įsipareigojimų vykdymą. Taip pat išrašyta ir ne viena bauda už ne laiku ar nekokybiškai nušienautą plotą.

„Alytuje esame naujokai. Susiduriame su problema, kad ne visus miesto plotus žinome ir tik dabar po truputį įsimename juos. Taip pat žolės pjovimą apsunkina ir orų įtaka – dažni lietūs, smarkios liūtys. Dažnai po lietaus negalime įvažiuoti į šienaujamus plotus, nes klimpsta technika.

Susiduriame ir su kita problema – darbuotojų trūkumu. Norime, kad čia dirbtų alytiškiai, tačiau vien dėl medicininio sveikatos patikrinimo dažnai naujiems darbuotojams reikia laukti pas gydytojus iki dviejų savaičių, o žolė juk augti nesustoja“, – aiškino bendrovės „Marijampolės švara“ atstovai.

Jų teigimu, esant dideliems karščiams, žolės pjovimas organizuojamas labiau iš ryto, karštu paros metu daroma daugiau pertraukų. Tačiau miesto gyventojai, nesuprasdami situacijos, dažnai pyksta dėl rytais keliamo triukšmo.

Įmonė pasižadėjo per dvi savaites atlikti visus darbus antrojo lygio žolės plotuose, jeigu nesutrukdys orai ir neprasidės lietūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?