Dėl mylimų keturkojų – šimtas kilometrų pėsčiomis

Devyni jaunuoliai ryžosi drąsiam žingsniui – pėsčiomis įveikti Lietuvos pajūrį, kad visiems šunų augintojams primintų – reikia būti atsakingiems. Virtualiai vienas kitą suradę savanoriai ankstų penktadienio rytą susirinko prie sienos su Latvija, kur prasidėjo visą savaitgalį truksiantis žygis pėsčiomis. Keturkojų mylėtojai iki sekmadienio popietės ketina įveikti šimtą kilometrų. Žygeiviai norėjo su savimi pasiimti ir augintinius, tačiau likus porai dienų iki starto sulaukė griežto „ne“ iš pajūrio savivaldybių.

Žygeivius palydėjo aviganio mišrūnas Nelsonas.<br>E. Petkutė
Žygeivius palydėjo aviganio mišrūnas Nelsonas.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Aug 24, 2012, 3:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:29 AM

Keliauti kartu su šunimis uždraudė visos trys – Palangos, Klaipėdos ir Neringos savivaldybės. Palangos miesto savivaldybės atstovė Jurgita Vanagė informavo, jog žygį organizuojanti gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ – ne pirmoji, prašiusi leisti į paplūdimį su savimi vestis keturkojus. Valdininkai teigia negalintys duoti leidimo, nes šunų buvimą prie jūros dėl užkrečiamųjų ligų grėsmės draudžia galiojančios higienos normos, taip pat Palangos miesto tvarkymo taisyklės.

„Mus tai stebina, nes, tarkime, Didžiojoje Britanijoje, kur teko gyventi kelerius metus, prie jūros yra atitvertos zonos, kur galima atsivesti augintinį – tai įprasta“, - sakė tarnybos „Pifas“ direktorė Brigita Kymantaitė.

Savo vokiečių aviganio mišrūną vardu Nelsonas ji atsivedė prie jūros tik trumpam, kad išlydėtų Palangos link pasukusius žygeivius.

Penktadienio popietę Palangoje, Jūratės ir Kastyčio skvere, žygio dalyviai konsultuos praeivius apie tai, kaip atsakingai auginti šunis, dalins lankstinukus su naudinga informacija, specialistai pasakos apie tinkamą keturkojų mitybą.

Pernakvoję Karklėje, šeštadienį jaunuoliai keliaus toliau. Nuo vidurdienio iki 16 val. Klaipėdoje, Pirmosios Melnragės paplūdimyje veiks „Šunų pliažas“. Paplūdimyje vyks šunų Agility varžybos, atėjusieji su savo augintiniu turės galimybę išbandyti Agility kliūtis ir laimėti prizų. Kinologai renginio dalyviams teiks konsultacijas apie šunų auklėjimą, laikymą, atsakingą elgesį visuomenėje.

Šunys privalo būti paskiepyti, turėti skiepų pasą, taip pat pavadėlį, o šeimininkai – vienkartinių maišelių.

Užbaigti žygį planuojama sekmadienį ties Kaliningrado sritimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.