Šaltis pamaryje paralyžiuoja gelbėtojų darbą

Dėl storo ledo potvynio apsemtoje teritorijoje šiandien atšaukta kariuomenės vikšrinės amfibijos su maisto kroviniu išvyka į Plaušvarių kaimą Pagėgių savivaldybėje.

Kariuomenės amfibija į potvynio zoną bus siunčiama tik ypatingu atveju, tai yra jeigu apsemtos teritorijos gyventojams iškils reali grėsmė.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Kariuomenės amfibija į potvynio zoną bus siunčiama tik ypatingu atveju, tai yra jeigu apsemtos teritorijos gyventojams iškils reali grėsmė.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Orestas Lidžius

Jan 17, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:48 PM

Anot Pagėgių savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjo Vaidoto Degučio, vandens gylis potvynio apsemtoje teritorijoje palyginti didelis, o vandenį kasdien vis labiau kaustančio ledo storis vietomis jau siekia 15 centimetrų.

Pamaryje dislokuotos Lietuvos karo inžinierių amfibijos PTS-M taikos meto užduotis potvynio zonoje gali vykdyti tik tuomet, kai ledo storis ne didesnis kaip 10 cm, o vandens gylis po juo mažesnis nei 1,4 m. Todėl, V. Degučio teigimu, Pagėgių sav. Ekstremalių situacijų komisijoje buvo priimtas sprendimas nevykti šiandien į Plaušvarių kaimą, juolab kad ir žūtbūtinio reikalo tam kol kas nėra.

„Supraskim teisingai, amfibija – ne ledlaužis, ir nėra ko ją be reikalo laužyti. Juolab kad bado Plaušvariuose kol kas nėra“, - telefonu teigė V. Degutis.

Pasak Pagėgių sav. Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjo, kariuomenės amfibija į potvynio zoną bus siunčiama tik ypatingu atveju, tai yra jeigu apsemtos teritorijos gyventojams iškils reali grėsmė.

Kariuomenės pranešimą apie vikšrinėms amfibijoms taikomus darbo potvynio zonoje apribojimus taikos metu šiandien gavo ir Šilutės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba bei Šilutės rajono savivaldybės administracija. Be jau minėto ledo storio, pranešime rašoma, kad amfibijos negali būti eksploatuojamos naktį, kai vandens srovės greitis didesnis nei 2,5 m/s ir kita.

Savivaldybės administracijos Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėją Romualdą Renčeliauską šis pranešimas privertė sunerimti. Todėl rytoj jis ketina organizuoti Šilutės r. savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdį. Bus sprendžiama, kaip toliau organizuoti pagalbos teikimo operacijas potvynio zonoje.

Lietuvos kariuomenės amfibijos į pamarį atgabentos praėjusį penktadienį. Viena iš jų dislokuota Vileikiuose (Šilutės r.), antroji – Pagėgiuose. Antradienį jos abi dalyvavo pagalbos teikimo operacijose: Šilutės rajone vykta į Šyšos kaimą, Pagėgių savivaldybėje – per Panemunę į Kucius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.