Škvalas plėšė pastatų stogus, ant mašinų griuvo stulpai

Vilniuje praūžė škvalas. Per kelias akimirkas šviesų dangų aptraukė juodi debesys tarsi būtų stojusi naktis. Vėtra lenkė medžius prie žemės. Paplūdimyje prie Baltojo tilto vykęs Paplūdimio tinklinio čempionatas nutrauktas, nes vėtra išvartė visą įrangą, o dalyviai ir žiūrovai spruko slėptis į kavinę. Miesto centrą skalbia smarki liūtis. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2013, 8:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:46 AM

Mieste trūkinėjo interneto ryšys, iš kai kurių kabelinių televizijų eterio išnyko dalis kanalų. Ugniagesiai gelbėtojai patvirtino, kad mieste išversti medžiai. Toks škvalas negalėjo praeiti be pėdsakų. 

Pranešta, kad Vilniaus miesto Eglių gatvėje po audros nuplėštas daugiabučio gyvenamo namo stogas. Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai. Paaiškėjo, kad nuvirto vienas iš daugiabučio namo ventiliacijos kaminų. Jis prakirto laiptinės stogą. Gelbėtojai paprašųė gyventojų neiti į laiptinę. 

Apgadintas ir Vilniaus kooperacijos kolegijos stogas. Antakalnio gatvėje ant Sapiegos ligoninės stogo po audros užvirto medis.

A.Vivulskio gatvėje išversti elektros stulpai, vienas jų užgriuvo ant automobilio "Volvo". Prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės Upės gatvėje automobilį "Volkswagen Passat" apgadino nuvirtęs kelio ženklas. 

Pilaitės rajone kilus škvalui iš statybviečių pradėjo skraidyti statybinės medžiagos. 

Daug kur - Gerosios Vilties, Kalvarijų, Geležinio Vilko, Pakalnės S.Konarskio ir kitose gatvėse ant važiuojamosios dalies yra nuvirtusių medžių. 

Dėl kilusios vėtros buvo nutrauktas prie Baltojo tilto vykęs Europos paplūdimio tinklinio čempionatas. Pakilęs vėjas ėmė žerti smėlį, išvartė ir suniokojo palapines, nuvertė net biotualetus. Susirinkę žiūrovai suskubo slėptis nuo audros.

Tuo metu, kai kilo vėtra, ketvirtfinalio mačą su vokietėmis Sandra Ittlinger ir Yanina Weiland žaidė lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Buvo nuspręsta ketvirtfinalio mačą peržaisti sekmadienį.

Kiek anksčiau miesto pakaraščius Tarandę, Bukiškes, Zujūnus talžė kruša.  Krušos gabaliukai buvo vieno, dviejų, kai kurie net penkių centimetrų skersmens.

Užfiksavote škvalo akimirkas? Patyrėte nuostolių? - praneškite mums news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.