Rudens pradžia bus darganota

Paskutinį vasaros mėnesį pasitaikė ir šiltų, ir vėsesnių orų laikotarpių, kelis kartus iš pietų mūsų šalį pasiekė net karščio bangos. Šio rugpjūčio vidutinė temperatūra buvo kiek aukštesnė nei įprasta Lietuvai.

Šio rugpjūčio vidutinė temperatūra buvo kiek aukštesnė nei įprasta Lietuvai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šio rugpjūčio vidutinė temperatūra buvo kiek aukštesnė nei įprasta Lietuvai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

Aug 31, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:40 PM

Rugsėjis prasidės rudeniškais – lietingais, vėsokais ir vėjuotais orais. Bet toks orų pobūdis neturėtų trukti ilgai, nes, Europos vidutinės trukmės orų prognozių centro duomenimis, šiemet vidutinė rugsėjo mėnesio temperatūra numatoma 1–2 laipsniais aukštesnė už vidutinę daugiametę, o kritulių kiekis bus truputį mažesnis nei įprastai.

Vidutinė daugiametė rugsėjo temperatūra – 11–14 laipsnių šilumos, o kritulių kiekis, vidutiniškai iškrintantis pirmąjį rudens mėnesį, siekia 68 mm.

Šeštadienį per šalį keliavo atmosferos frontas. Pajūryje ir Žemaitijoje debesų buvo daugiausia, tarpais įkyriai lijo. Vidurio ir Rytų Lietuvoje daugiausia numatomi trumpi palynojimai, o tarp debesų kartais pasirodys saulė.

Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų vėjas, prie jūros jo gūsiai gali stiprėti iki 13 m/sek. Temperatūra įdienojus pakils iki 17–22 laipsnių šilumos.

Rugsėjo 1-ąją trumpi lietūs turėtų apsilankyti beveik visuose rajonuose. Vėjas taps gūsingesnis, dieną jo greitis sieks 9–14 m/sek. Temperatūra naktį kris iki 11–16 laipsnių šilumos, o dieną oras šils vos iki 16–20 laipsnių.

Dabartiniais duomenimis, pirmadienį sulauksime prasčiausių orų. Daug kur nemažai palis. Pūs žvarbus ir gūsingas pietvakarių, vakarų vėjas. Naktį bus 8–13, dieną – 14–19 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?