Žiurkės Kalniečių parke kauniečius ir šiurpina, ir džiugina

Šiomis dienomis populiariausia kauniečių lankymosi vieta tapo Kalniečių parkas. Žmonėms smalsu pamatyti, kaip parke esančio tvenkinio krantais šmirinėja įvairiausio dydžio žiurkės. Vieni jomis šlykštisi, kiti žavisi ir atneša įvairių skanėstų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 10, 2014, 10:24 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:01 PM

Pakanka kelias minutes ramiai pastovėti tvenkinio pakrantėje ir galima pamatyti nepaprastą reginį. Iš tvenkinio pakriaušėse išraustų urvų, nuotekų vamzdžių lenda ir pakrante, žolynu laksto, į vandenį neria įvairiausio dydžio žiurkės.

Jos nebijo nei greta plaukiojančių ančių ir kirų, nei pro šalį žingsniuojančių žmonių ar lakstančių šunų.

Šiuos vaizdus pamatyti prie tvenkinio renkasi ir aplinkinių namų gyventojai, ir iš toliau specialiai atvykstantys kauniečiai.

„Gyvename netoli, pasklidus kalboms apie žiurkes,  atėjome jų pamatyti. Nė į zoologijos sodą eiti nebereikia“, — šypsojosi du vaikus prie tvenkinio atsivedusi Aistė Biskytė.

Justina ir Andrius Rebždžiai sakė, kad dėl žiurkių paaukojo savo pietų pertrauką.

„Žodis „žiurkė“ skamba nepatraukliai, atgrasiai. Bet šios — labai gražios, kailiai žvilga, matyt, gerai penisi“, — stebėjosi A.Rebždys.

Jo sutuoktinė prisipažino, kad anksčiau žiurkių prisibijodavo.

„Tačiau šitos — gražios. Jos man primena mielą filmo vaikams „La troškinys“ herojų. Būtų gaila, jei jas kas išnaikintų“, — šypsojosi ir J.Rebždienė.

Kiti prie tvenkinio susibūrę kauniečiai nebuvo taip gerai nusiteikę. „Tai šlykštu. Ilgos uodegos taip ir šmėžuoja pakrante. Čia laksto vaikai. Kažin ar žiurkės nepavojingos, ar kam neįkąs? Gal ir kokiomis ligomis gali užkrėsti“, — svarstė Danguolė Balaitienė.

Netoli parko gyvenantys kauniečiai pasakojo, kad žiurkės ne vienus metus bandydavo apsigyventi daugiabučių rūsiuose.

„Daugelyje namų padaryti remontai, pakeisti rūsių langai, durys. Matyt, žiurkės į patalpas nepatenka, todėl susirado kitus namus — išsirausė urvus tvenkinio pakrantėje“, — pasakojo netoli Kalniečių parko gyvenantis Antanas Buivydas.

Eigulių mikrorajono seniūnas Ovidijus Adomaitis, besirūpinantis Kalniečių parku, sakė, kad tai ne paprastos, namuose įsikuriančios, o vandeninės žiurkės.

„Kol kas jos žmonių nepuola. Tačiau sukame galvas, ką su jomis daryti, kad neatsitiktų nelaimė. Nuodyti jų negalima, nes gyvūnai įsikūrę viešoje erdvėje. Su specialistais ieškome kitų išeičių“, — sakė O.Adomaitis.

Seniūnas sakė, kad dėl to, jog vandeninės žiurkės apsigyveno prie tvenkinio, iš dalies kalti ir patys žmonės. „Daugelis jiems neša maistą — batonus, grūdus, pila išspaudas. Kol žiurkės gaus ėdesio, tol čia ir gyvens“, — įsitikinęs O.Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.