Į Panevėžio Senvagę paleista 40 kilogramų amūrų

Antradienio popietę vienoje gražiausių Panevėžio vietų – Senvagėje – į tvenkinį buvo paleista 40 kg amūrų. Tikimasi, kad šios „vandens karvėmis“ vadinamos žuvys šiltuoju metų laiku ės tvenkinyje augančias žoles ir neleis jam dumblėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-04-15 16:42, atnaujinta 2018-02-14 15:58

Keturis maišus dviejų metų amūrų, sveriančių nuo 0,4 iki 2 kg, Panevėžio miesto savivaldybė įsigijo iš Zarasų rajone įsikūrusios žuvininkystės bendrovės, mokėjo po 12 litų už kilogramą.

„Lydeka amūrų atvežė“, – juokėsi žuvų į naujus namus paleisti atėjęs Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius. Pasirodo, amūrus iš Zarasų iš tiesų vežė savivaldybės vietos ūkio skyriaus darbuotojas Vilmantas Lydeka.

Nežiūrint grėsmingos vairuotojo pavardės, amūrai Panevėžį pasiekė sėkmingai ir, stebint smalsuoliams, buvo paleisti į tvenkinį.

Panevėžio miesto savivaldybė jau ne vienerius metus miesto centre tyvuliuojantį daugiau nei 2 ha ploto Senvagės tvenkinį bando valyti pasitelkusi amūrus. Bėda ta, kad šie šiltuoju metu jokių rūpesčių nekeliantys vandens gyventojai žiemą sekliame tvenkinyje sunkiai pragyvena.

Jei užšalus tvenkiniui gausiai pasnigdavo, po ledu pradėdavo trūkti deguonies, tuomet tekdavo kasti nuo tvenkinio sniegą, gręžti eketes ar net į vandenį pumpuoti deguonį. Tokios priemonės iš miesto biudžeto kainuodavo net kelis tūkstančius litų, tačiau ne visada pasiteisindavo.

Todėl praėjusiais metais pagaliau buvo nuspręsta elgtis kitaip – nebebandyti per žiemą bet kokiomis priemonėmis išsaugoti amūrus. Užuot leidus nemažus pinigus po ledu žiemojančių žuvų išsaugojimui, nutarta rudenį surengti Senvagėje žvejybos šventę, o po jos leisti žvejams meškerioti šiame tvenkinyje iki pavasario. O šį pavasarį vėl buvo nupirkta amūrų ir įleista į Senvagę.

Vėl žvejoti Senvagėje bus draudžiama iki rugpjūčio pabaigos. Vėliau vėl planuojama surengti šventę žvejams. Tiesa, pernykštės šventės metu niekam taip ir nepavyko sugauti nei vieno amūro – žvejai traukė tik kitas, šventės triukšmo neišsigandusias žuvis. Tačiau vėliau kantriausieji meškeriotojai pasakojo sugavę ne vieną amūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.