Lietuvą skalbs lietus, o pajūryje vyraus puikūs orai

Penktadienis bus sausas ir gražus, savaitgalį apsilankys lietus – labiausiai tikėtina, kad šeštadienį lis šiaurės rytiniuose rajonuose, sekmadienį – jau beveik visoje šalyje. Pajūryje vyraus puikūs orai, lietus šį regioną pasieks tik antroje sekmadienio pusėje.

Pajūryje vyraus puikūs orai, lietus šį regioną pasieks tik antroje sekmadienio pusėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pajūryje vyraus puikūs orai, lietus šį regioną pasieks tik antroje sekmadienio pusėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

2014-07-18 08:15, atnaujinta 2018-02-11 21:44

Penktadienį orus lems anticiklonas, kurio centras sukasi visai netoli mūsų, ties Šiaurės Lenkija. Debesų bus nedaug, tad palepins saulė. Lietaus šią dieną nenumatoma.

Aukščiausia temperatūra svyruos nuo 22 iki 27 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus pietiniuose regionuose, o prie jūros džiugins maloni 22–24 laipsnių šiluma.

Šeštadienį anticiklono poveikis mūsų orams sumažės ir prie šiaurinių rajonų priartės labai lėtai judantis atmosferos frontas.

Didesnėje Lietuvos dalyje lietaus tikimybė išliks nedidelė, bet šiaurės rytinius rajonus antrojoje dienos pusėje vis dėlto jau aplankys trumpas lietus, o kai kur ir su perkūnija. Vyraus silpnas šiaurės vakarų, šiaurės vėjas, tik perkūnijos metu tikėtini stipresni jo gūsiai.

Naktį oras atvės iki 11–16 laipsnių, įdienojus temperatūra vėl pasiskirstys tarp 22 ir 27 laipsnių šilumos. Pajūryje bus sausa, apie 25 laipsnius.

Sekmadienį per šalį slinks minėtas atmosferos frontas. Naktį vietomis, dieną daugelyje rajonų nupliaups trumpos liūtys, kai kur griaudės perkūnija. Naktį šiaurinių krypčių vėjas bus silpnas, bet dieną jau stiprės, perkūniją lydės ir staigesni, stipresni vėjo gūsiai.

Debesuota naktis bus šiltesnė – 12–17 laipsnių šilumos, dieną saulė pasirodys rečiau, bet temperatūra vis tiek pakils iki 21–26 laipsnių. Šilčiausi orai bus pietvakariniuose rajonuose, juos lietus pasieks vėliausiai.

Šiandien – Arnoldo, Fridriko, Tautvilo, Eimantės, Kamilio ir Ervino vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.