Ką galima padaryti iš plastiko butelių: penki puikūs „projektai“

Atliekų rūšiavimas – svarbi kasdienė užduotis. Tačiau fantazijos nestokojantiems žmonėms, kurie mėgsta užsiimti rankdarbiais, kai kurios rūšiuojamos atliekos gali tapti visai ne atliekomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 2:28 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:59 PM

Antrinis žaliavų, produktų panaudojimas yra neatsiejamas nuo aplinkosaugos. Nebenaudojamus daiktus galima „atgaivinti“ ir panaudoti juos pakeitus jų pagrindinę paskirtį arba tiesiog šiek tiek atnaujinus. Šį kartą apie plastikinius butelius ir nekasdienį jų pritaikymą buityje.

Žvakidės

Jei namuose ant stalo pasirodys per prastos, tikrai papuoš iškylų stalą vasarą. Na, o atsižvelgiant į šiandienos realijas – artėja lapkričio pirmoji. Jei stiklinių daugkartinių žvakidžių neturite, o namuose mėtosi nereikalingų plastikinių butelių – neskubėkite į parduotuvę. Nukirpus dviejų plastikinių butelių viršūnes ir jas sutvirtinus kakleliais – gausite puikią žvakidę ilgoms žvakėms.

Tiesa, vėjuotu oru lauke ji gali būti ne pati puikiausia išeitis. Tuomet kirpkite butelių dugnus. Juos galite įvairia iškarpyti arba apklijuoti spalvota juostele. Į tokias žvakides „tupdykite“ skridinines žvakutes.

Dovanų pakavimas

Ne už kalnų didžiosios metų šventės. Plastikinis butelis gali tapti puikia nedidukės dovanėlės pakuote. Jei nenorite, kad gavėjas iš karto pamatytų, kas slepiasi viduje – įdėkite dovanėlę ir ją užberkite spalvotais popierėliais.

Beje, tokių galbūt galite rasti ir savo skylamušiuose? Pasigaminti tokią dėžutę – paprasta. Tereikia nukirpti butelį iki pusės ir iškarpyti keturis pailgus liežuvėlius. Juos užlenkti. Galima sutvirtinti lipnia juostele. Tuomet jau laikas apristi kaspiną ir užsiimti dekoru.

Lesykla

Šį būda galbūt jau yra naudojančių. Tačiau tie, kurie anksčiau nesusimąstė apie pagalbą paukšteliams žiemos metus, siūlome pagaminti lesyklėlę iš plastikinio butelio. Butelyje išdurkite ir praplatinkite keturias skyles. Po dvi – viena priešais kitą. Per jas perkiškite du medinius šaukštus. Butelio vidų pripildykite grūdų ir kruopų.

Prie šaukšto viršaus dar kiek įkirpkite plastmasę, kad butelio turinys byrėtų į šaukštą. Štai ir viskas! Belieka butelį užsukti ir pakabinti tinkamoje vietoje, kur katės ar kiti plėšrūs žvėrys nepasiektų.

Boulingas

Pradžiuginkite vaikus! Į dešimt mažų vienodo dydžio buteliukų pripilkite skirtingomis spalvomis nudažyto vandens. Taip vaikams bus smagiau.

Tuomet butelius sandariai užsukite. Susiraskite kamuolį ir tegul žaidimai prasideda! Vandenį galite nuspalvinti vaikišku guašu arba panaudoti likusį po vaikų piešimo. Tik pasiruoškite kelias stiklines skirtingų spalvų teptukų plovimui, kad vanduo nebūtų tiesiog „murzinas“.

Laikraščių - žurnalų laikykla

Mėgstate paskaityti laikraščius ar žurnalus, bet iki šiol jie neranda savo vietos? Viskas paprasta. Pakanka kelių butelių viršų ir juos pritvirtinti viena juosta prie sienos. Geriausia tai būtų daryti grąžtu arba stipriais klijais su pagrindu – medine ar metaline juosta.

Butelius galite ir klijuoti tarpusavyje į trikampį ar kvadratą ir tokį laikiklį laikyti tiesiog ant žemės. Nepamirškite sutvarkyti butelių kraštų, kad netyčia neįsipjautumėte. Tam puikiai tiks spalvinga lipni juosta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.