Po kelių dienų orai ims keistis

Aukštesnio slėgio laukas orus lems šiandien ir rytoj. Šiandien dangų niauks pilki debesys. Daugelyje rajonų apsilankys nedideli krituliai, daugiausia lietus. Įdienojus temperatūra pakils iki 3–7 laipsnių šilumos.

Artimiausiomis dienomis sulauksime rūko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Artimiausiomis dienomis sulauksime rūko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

Feb 28, 2015, 12:01 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:46 AM

Sekmadienio naktį žymesnių kritulių nenumatoma, o dieną truputį palis šalies pietryčiuose. Naktį ir rytą Žemaitijoje ir kai kur centriniuose rajonuose formuosis rūkas, esant neigiamai temperatūrai galima ir silpna lijundra bei plikledis. Daug kur temperatūra naktį svyruos apie 0 laipsnių, dieną oras vėl šils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Pirmadienį per Lietuvą slinks atmosferos frontas. Naktį palis ir kelios snaigės iškris vakariniuose rajonuose, dieną intensyvesnis lynojimas tikėtinas visoje šalyje.

Stiprės ir pietryčių vėjas, vakarop jis pasisuks iš pietvakarių. Dėl debesų gausos net naktį temperatūra svyruos tarp 0 ir 4 laipsnių šilumos, o dieną termometrai rodys 2–7 laipsnius šilumos.

Antradienį per šalį keliaus dar vienas atmosferos frontas, už kurio į Baltijos regioną įsiverš kiek šaltesnė oro masė. Šį kartą iš debesų jau daugiausia kris šlapdriba. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas. Naktį temperatūra bus nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio. Dieną oras šils tik iki 1–5 laipsnių šilumos.

Trečiadienį kritulių bus mažiau, vyraus šlapdriba, o naktį ir sniegas pasirodys. Nakties metu orui atšalus iki 0–5 laipsnių šalčio didesnėje šalies dalyje formuosis plikledis. Dieną pro debesis prasiskynusi saulė sugrąžins 1–6 laipsnių šilumą. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų ir bus kiek žvarbokas.

Ketvirtadienį ir penktadienį virš Lietuvos stiprės aukštesnio slėgio laukas. Kritulių sulauksime nedaug, bet kai kuriose vietovėse formuosis rūkas. Debesys sklaidysis, tad temperatūra naktimis kris iki 1–6 ar net 2–7 laipsnių šalčio, ramiomis dienomis palepins saulė ir 1–6 laipsnių šiluma.

Kitą savaitgalį mūsų šalis atsidurs šaltesnėje anticiklono pusėje, todėl naktys gali būti dar vienu dviem laipsniais šaltesnės, dienomis temperatūra iki teigiamos kils gana greitai. Kritulių tikimybė išliks nedidelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.