Nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekų tvarkymas

[[ge:lrytas:lrytas:497036]]

Jurgaičio nuotr.
Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 9:34 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:31 PM

Lietuva pagal nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekų surinkimo rodiklį atitinka Europos Sąjungos vidurkį. Mūsų šalis lygiuojasi su Vokietija ir Danija bei pralenkia Čekiją, Lenkiją, Airiją, Latviją, Kroatiją, Slovėniją. Baterijų ir akumuliatorių atliekose yra ar gali būti pavojingų cheminių medžiagų, kurios patekusios į aplinką, gali ją užteršti.

Sunkieji metalai, taip pat rūgštys, kitos cheminės medžiagos, patekusios į aplinką, didina kancerogeninį poveikį, kuris gali sukelti vežinius susirgimus, todėl šias atliekas būtina rūšiuoti ir išmesti į baterijų ir akumuliatorių atliekoms surinkti skirtas talpas.

Baterijų ir akumuliatorių atliekos Europos Sąjungos valstybėse tvarkomos vadovaujantis direktyva, nustatančia vienodus reikalavimus visoms šalims narėms. Senosiose valstybėse narėse jau seniai baterijos ir akumuliatoriai surenkami atskirai. Žmonės yra sąmojingesni ir neišmeta baterijų į komunalinį srautą.

Per metus Lietuvoje surenkama 309 tonos nešiojamų baterijų ir akumuliatorių. Tokių atliekų surinkimas lyginant su ankstesniais metais pernai padidėjo apie 22 procentus. Europos Sąjungos vidurkis 40 procentų, mūsų šalyje surenkama apie 43 procentai atliekų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.