Populiarūs paplūdimiai Vilniuje ruošiami kitų metų sezonui: pamatykite, kaip atrodys

Sostinės viešuosius paplūdimius prižiūrinti „Grinda“ skaičiuoja, kad šį maudymosi sezoną budėję gelbėtojai padėjo pasiekti saugų krantą 50 skendusiųjų, o investicijos į paplūdimių infrastruktūrą pateisino vilniečių lūkesčius.

Žaliųjų ežerų paplūdimiai itin populiarūs ir mėgiami vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Žaliųjų ežerų paplūdimiai itin populiarūs ir mėgiami vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Žaliųjų ežerų paplūdimiai itin populiarūs ir mėgiami vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Žaliųjų ežerų paplūdimiai itin populiarūs ir mėgiami vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Žaliųjų ežerų paplūdimiai itin populiarūs ir mėgiami vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Žaliųjų ežerų paplūdimiai itin populiarūs ir mėgiami vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Paplūdimio atnaujinimo vizualizacija.<br>S. Žiūros nuotr.
Paplūdimio atnaujinimo vizualizacija.<br>S. Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 5:11 PM

Vilnius 2018 m. vasarą pasitiko su atnaujintais paplūdimiais – „Grinda“ įrengė naujas maudyklas prie Balžio ir Tapelių ežerų, tad vilniečiai ir sostinės svečiai galėjo ilsėtis prie 9 viešųjų paplūdimių. Juose įrengti maudytis ir kaitintis patogūs tiltai, pakeistas smėlis, atnaujintos persirengimo kabinos. Tvarką paplūdimiuose prižiūrėjo apie 50 bendrovės darbuotojų.

Sostinės viešieji paplūdimiai tampa vis labiau mėgstama poilsio vieta: vilniečiai renkasi ne tik saulės ar vandens vonias, bet ir aktyvų poilsį tinklinio ar krepšinio aikštelėse, tam skirtose vietose rengia iškylas. Po atviru dangumi, ant vandens vyksta koncertai.

„Paplūdimiai – tai ne tik smėlis ir vanduo: maloniam ir komfortiškam poilsiui reikia sutvarkytos ir prižiūrimos aplinkos, persirengimo kabinų, suoliukų, iškylų stalų, sporto aikštelių. Džiaugiamės, kad bendrovės „Grinda“ investicijos į poilsio vietų infrastruktūros atnaujinimą davė didžiulį sveikatingumo impulsą – vilniečiai viso sezono metu gausiai lankėsi ir anksčiau pamėgtuose, ir naujai įrengtuose paplūdimiuose. Atsižvelgdami į vilniečių lūkesčius, jau planuojame papildomas investicijas, kad kitąmet ilsėtis prie vandens būtų dar patogiau ir saugiau“, – teigia už paplūdimių priežiūrą atsakingos įmonės vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Šią vasarą sostinės gelbėtojai išgelbėjo pusšimtį skendusių asmenų, iš jų net 26 buvo vaikai, pirmoji medicininė pagalba buvo suteikta 165 kartus (123 kartus – vaikams). „Svarbiausia, kad gelbėtojų profesionalumo dėka ir šiemet išvengta skaudžių atvejų“, – sako K. Vaicekiūtis.

Jau 11 metus Balsio (Žaliųjų ežerų) paplūdimyje dirbantis gelbėtojas-naras Rolandas Kilius pripažįsta, kad gelbėtojams darbo niekada netrūksta, o kelis kartus būta ir arti nelaimės: „Rugpjūčio pradžioje į vandenį su visais drabužiais įkrito vyriškis, supanikavęs pradėjo skęsti ir jį gelbėti bandęs kitas poilsiautojas. Vis dėlto mūsų, gelbėtojų profesionalų, įgūdžiai leido abu vyriškius saugiai išvesti į krantą“, – pasakoja R. Kilius.

Tiesa, gelbėtojams neretai tekdavo „gelbėti“ ir į vandenį įkritusius daiktus. Dažniausiai į vandenį įkrisdavo telefonai, raktai, akiniai. „Visus juos pavyko surasti ir ištraukti“, – patvirtina gelbėtojas.

K. Vaicekiūtis pastebi, kad pastaraisiais metais sostinės paplūdimių lankytojų elgesys labai pasikeitė: poilsiautojai stengiasi saugiai elgtis prie vandens, geranoriškai reaguoja į gelbėtojų ir kitų poilsiautojų pastabas. Bendrovei įrengus papildomas šiukšliadėžes, ženkliai sumažėjo šiukšlių.

Visų viešųjų Vilniaus paplūdimių vandens kokybė buvo reguliariai tikrinama. Nors ši vasara buvo neįprastai šilta – rugpjūčio pradžioje vandens temperatūra Tapelių, Salotės, Balsio ir Balžio ežeruose pasiekė 26 laipsnius šilumos, tačiau viešųjų sostinės maudyklų vanduo visada atitiko higienos normas.

Maudymosi sezonas ir gelbėtojų budėjimas baigsis rugsėjo 15 dieną, tačiau „Grinda“ jau pradeda ruoštis naujam sezonui. „Bus valomi krūmynai, genimos medžių šakos, grėbiami ir išvežami nukritę lapai, atnaujinamas poilsiui ir pramogoms skirtas inventorius. Labiausiai džiugina tai, kad Žaliųjų ežerų paplūdimyje iškils nauja gelbėjimo stotis, kuri pagerins gelbėtojų darbo sąlygas ir suteis daugiau saugumo poilsiautojams. Jos statybai bendrovė skyrė 140 tūkst. eurų. Jau planuojame ir kitų gelbėjimo stočių atnaujinimą“, – teigia bendrovės vadovas K. Vaicekiūtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.