Gražus kėdainiečio žvejo poelgis nepaliko abejingų

 

 Kėdainietis žvejys Marius Čižeika sutvarkė Nevėžio upės pakrantės atkarpą ties Kėdainiais. Žvejys ragina prie gamtos švarinimo akcijos prisijungti ir kitus gamtą mylinčius žmones.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Kėdainietis žvejys Marius Čižeika sutvarkė Nevėžio upės pakrantės atkarpą ties Kėdainiais. Žvejys ragina prie gamtos švarinimo akcijos prisijungti ir kitus gamtą mylinčius žmones.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Apr 23, 2019, 8:11 AM

Kėdainiečiai imasi gražios iniciatyvos, mat kone kasdien galime išgirsti apie sutvarkytą ir išvalytą kokį nors Kėdainių miesto kampelį, paūpį, parką. Tokios savanoriškos akcijos ir pilietiškumo išraiškos parodo, kad kėdainiečiams rūpi, kokioje aplinkoje jie gyvena, kad žmonės tampa vis sąmoningesni, o mūsų miestas gražėja ne tik valdininkų, bet ir paprastų žmonių dėka.

Dėl savęs

Kėdainietis žvejys Marius Čižeika mėgsta pabūti gamtoje su meškere rankoje. Vyras sako, kad vienas didžiausių gyvenimo malonumų yra buvimas gamtoje, o švari gamta – visų mūsų namai.

„Šiandien apkuopiau vietelę prie Nevėžio, tik nebaigiau, nes maišų pritrūkau. Visi galim tai padaryt skirdami valandą ar dvi savo laiko. Ne kažkam už ačiū tai darom, o dėl savęs pačių, kad galėtumėm atsipalaiduot sėdėdami tvarkingoj aplinkoj. Prišiukšlins kiaulės, aš vėl surinksiu, o jei už rankos pagausiu, maloniai paspausiu dešinę. Atsuksiu kitą veido pusę ir liepsiu susirinkt, ką išbarstė. Saugokim gamtą ir ji mums už tai atsidėkos“, – dėstė kėdainietis M. Čižeika.

Sugalvojo akciją

Vyriškis nori savo pavyzdžiu užkrėsti ir kitus žvejus ar šiaip žmones, mėgstančius pasivaikščioti gamtoje, palei upę. Jis sugalvojo gamtos švarinimo akciją ir net įsteigė prizą.

„Gerumo manijos apsėstas nusprendžiau tuo gerumu pasidalinti su jumis. Turiu atliekamą, nenaują, bet neblogą spininginį kotą, kurį noriu padovanot tvarkingam, gamtą mylinčiam žvejui.

Jei nori laimėti šį meškerykotį, tu surandi prišiukšlintą vandens telkinio pakrantę, sutvarkai ją, padarai kelias nuotraukas „prieš“ ir „po“, nuotraukas ir aprašymą įkeli į Kėdainių žvejų grupę ir balandžio 20 dieną išrinksiu vieną labiausiai patikusį autorių, kuris lydekų sezoną pradės „nauju-naudotu“ spiningu! Tikiuosi, prie akcijos prisidės daugiau žvejų, kurie parems dovanomis gamtos mylėtojus“, – akcijos taisykles dėstė gamtos mylėtojas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą