Sausi ir karšti orai didina grėsmę kilti miškų gaisrams

Kaštą ir sausą vasarą miško gaisrams kilti pavojingas laikotarpis išsitęsė neįprastai ilgai. Sausringas ir vėjuotas pavasaris lėmė, kad šiais metais miško gaisrų skaičius ir išdeginti plotai jau dvigubai didesni nei įprastai būna šiuo metų laiku.

 V.Balkūno nuotr.
 V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 14, 2019, 12:47 PM, atnaujinta Jun 14, 2019, 3:09 PM

Nors šiuo metu Lietuvoje vyrauja trečia ir ketvirta miškų gaisringumo klasės, miškininkai įspėja būti labai atsargiems. Šią savaitę vyraujančios saulėtos, karštos ir be lietaus dienos dar labiau didina grėsmę kilti gaisrams.

Jei situacija miškuose nesikeis, kitą savaitę bus kreipiamasi į savivaldybes prašant riboti lankymąsi miškuose. Net jei ir palytų trumpas lietus, jo nepakanka, kad sumažėtų miškų gaisringumas.

Tai patvirtino ir vakar dienos situacija. Nors smarkiai lijo daugelyje vietų, tačiau miško gaisrų pavojus žymiau sumažėjo tik vakariniuose rajonuose, Pietryčių Lietuvoje ir toliau išlieka IV miškų gaisringumo klasė, t. y. didelis miško gaisrų pavojus (https://www.meteo.lt/lt/misku-gaisringumo-klases-prognozes). Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad savaitgalį išliks panaši situacija – vyraus ketvirtos, vietomis bus pirmos, antros ir trečios klasės miškų gaisringumas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.