Baltijos jūroje pastebėta teršalų dėmė: išsiųsti lietuviai

Lietuvos kariuomenės paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“ likviduoja teršalų dėmę Baltijos jūroje, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Baltijos jūroje pastebėta teršalų dėmė: išsiųsti lietuviai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Baltijos jūroje pastebėta teršalų dėmė: išsiųsti lietuviai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2019, 2:21 PM, atnaujinta Jun 15, 2019, 3:09 PM

Kaip BNS sakė Karinių jūrų pajėgų atstovas komandoras leitenantas Ramūnas Kažerskas, „Šakiai“ Baltijos jūroje dar vertina situaciją.

„Šakiai“ vertina situaciją ir žiūrės, ar patys galės sutvarkyti, ar reikės kitų karinių laivų pagalbos“, – teigė R. Kažerskas.

Jis taip pat dar negali pasakyti, kokio dydžio dėmė yra.

Pasak jo, oro sąlygos netrukdytų teršalus rinkti.

„Oro sąlygos yra gan geros, vėjuotumas yra labai minimalus, tai bangų, jeigu tariamai ir būtų tų taršalų, nebūtų paskleisti po didesnį plotą nei dabar yra“, – teigė R. Kažerskas.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, šeštadienį gavęs informaciją apie pastebėtą teršalų dėmę Baltijos jūroje, atlikti teršalų likvidavimo darbus išsiuntė Lietuvos karinių jūrų pajėgų paieškos ir gelbėjimo laivą „Šakiai“.

Apie 9.10 val. patikrinti informacijos apie pastebėtą teršalų dėmę Baltijos jūroje, iš Nemirsetos buvo pakeltas Karinių oro pajėgų budintis sraigtasparnis AS-365 „Dauphin“.

Sraigtasparnio įgulai patvirtinus informaciją apie 4 jūrmylės į vakarus nuo Palangos pastebėtą teršalų dėmę, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtojas 11.10 val. į Baltijos jūros rajoną išsiuntė paieškos ir gelbėjimo laivą „Šakiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.