Aistės Pilvelytės pasirinkimas: naujas daiktas ar panaudotas dar kartą?

Atlikėja Aistė Pilvelytė (40 m.) – scenos diva, kuriai, regis, neturėtų rūpėti tokie žemiški dalykai, kaip, pavyzdžiui, rūšiavimas. Bet neapsigaukite: įvaizdis – dar ne viskas. „Aš nesu vartotojiškas labai žmogus, kuris einu perku, perku, perku ir nežinau, kam tą darau. Aš stengiuos ir dukrą mokinti, kad geriau panaudoti tą daiktą kelis kartus, negu eit pirkti naują. Pvz., jeigu turim šuniuką, pagaminti jam kokį loviuką gražų iš tekstilės, neišmesti“ – mintimis dalijasi Aistė.

 A.Pilvelytė.<br> T.Bauro nuotr. iš archyvo
 A.Pilvelytė.<br> T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2019, 8:34 AM

Tvirtas jos požiūris ir į maistą: moteris dažnai renkasi ekologiškus produktus, nors ji ir sulaukia aplinkinių pašaipų: „Tai ekologišką mėsą valgai, ekologišką pieną geri?“, – dažnai Aistė girdi tokias frazes ir nesupranta aplinkinių sarkazmo, sakydama: „Suprantat, kame yra esmė? Esmė yra stengtis“, – TV laidoje „Atliekų kultūra“ pasakos atlikėja.

Automobilių savininkams ką tik baigėsi vasara – mat iki lapkričio 10 d. vasarines padangas jie turėjo pasikeisti į žiemines. Kur dėti senas, nusidėvėjusias padangas? Kaip jas teisingai išmesti? Pasak padangų importuotojų organizacijos vadovės Danguolės Butkienės, iki šiol vis dar vyksta intensyvus švietimas: tiek pačių servisų, tiek vairuotojų:

„Organizacija mūsų bando visus išmokinti ir servisus pakviesti, kad servise žmogui patogiausia palikti padangas ir jokių tuomet problemų, o servisai gali kreitpis į padangų gamintojus importuotojus ir priduoti tas padangas nemokamai“, – padangų teisingo išmetimo modelį pristato Danguolė. Tačiau, ar visi transporto priemonių savininkai žino apie tokią galimybę? Štai čia ir paaiškėja, kad, ko gero, daugiau informacijos trūksta patiems servisams, nei vairuotojams. Kodėl? Sužinosite, šį sekmadienį pasižiūrėję „Atliekų kultūros“ laidą.

Taip pat laidoje – naujienos, susijusios su stotelėmis „Dėk‘ui“ – nuo šiol į jas bus priimami tvarkingi, reikalingi ir veikiantys daiktai ne tik iš gyventojų, bet ir įmonių bei organizacijų. Smalsieji vaikai Vaciukas ir Vacytė parodys, kaip iš atliekų pasigaminti puikią dovanų dėžutę, o „Slaptos kameros“ rubrikoje stebėsime tuos, kurie iki šiol neranda kelio į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles.

„Atliekų kultūra“ – įdomių ir naudingų žinių skrynia, kurią atveriame sekmadieniais, 11-ą ryto, Lietuvos ryto TV kanalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.