Po avarijos „Achemoje“ gauti pirmieji oro tyrimų rezultatai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras organizavo oro tyrimus Jonavos ir Jonavos rajone, siekdamas įvertinti AB „Achema“ veiklos įtaką oro kokybei ir riziką visuomenės sveikatai.

 Avarija „Achemoje“.<br>AVVA stop kadras.
 Avarija „Achemoje“.<br>AVVA stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2019, 4:35 PM, atnaujinta Dec 13, 2019, 4:39 PM

Penktadienį gauti pirmieji tyrimo rezultatai, kurie parodė, kad gyvenamosios ir visuomeninės aplinkos oras (tiek lauke, tiek patalpose) nėra užterštas azoto monoksidu, azoto dioksidu, formaldehidu, sieros dioksidu.

Šių medžiagų Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija neaptiko. Buvo rasta amoniako, kurio koncentracijos svyravo nuo 0,01-0,086 mg/m3 ir neviršijo vienkartinės didžiausios leistinos koncentracijos – 0,20 mg/m3.

Kitų cheminių medžiagų (lakiųjų organinių junginių, metanolio, geležies oksido) tyrimų rezultatai paaiškės kitos savaitės pradžioje.

Kaip jau buvo skelbta, pagal AB „Achema“ avarinio plano duomenis, pagrindinė įmonės veikla – azoto trąšų, birių trąšų mišinių, skystų trąšų kambario ir lauko augalams, amonio salietros, karbamido, metanolio, nekoncentruotos azoto rūgšties, bazinio aliuminio sulfato tirpalo, vandens emulsinių dažų, įvairių klijų ir kitų cheminių produktų gamyba ir prekyba.

AB „Achema“ turi leidimą į aplinką išmesti 38 chemines medžiagas, iš jų reikšmingiausios, kurių didžiausi kiekiai leidžiami išmesti į aplinkos orą, yra azoto oksidai, sieros dioksidas, amoniakas, karbamidas, metanolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.