Su klimato kaita kovojantis E. Macronas keičia kelionių įpročius

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) vyriausybė parengė virtinę iniciatyvų taršai anglies dvideginiu mažinti, įskaitant ketinimą pirkti naują šarvuotą hibridinį automobilį šalies lyderiui.

Visi vyriausybės ministrai važinės elektriniais ar hibridiniais automobiliais.<br> Scanpix/Reuters/AP nuotr.
Visi vyriausybės ministrai važinės elektriniais ar hibridiniais automobiliais.<br> Scanpix/Reuters/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-12 14:11

Tarp kitų iniciatyvų, kurios bus pristatytos trečiadienį, yra metinė 200 eurų premija valstybės tarnautojams, į darbą važinėsiantiems dviračiais ar vienu automobiliu su kolegomis, sakė ekologijos ministrė Elisabeth Borne (Elizabet Born). Ši priemonė bus pradėta įgyvendinti nuo liepos mėnesio.

Visi vyriausybės ministrai važinės elektriniais ar hibridiniais automobiliais, taip pat bus skatindami trumpesnėms nei keturių valandų neskubioms kelionėms rinktis traukinius, o ne skrydžius lėktuvais, sakė ministrė radijo „France Info“ eteryje.

Pasak E. Borne, penktadienį ji lankysis šalies šiaurėje ir ten taip pat vyks traukiniu. E. Macrono šarvuotas hibridinis automobilis turės įkraunamą akumuliatorių, sakė ministrė.

Ketvirtadienį pats E. Macronas turėtų paskelbti apie papildomas priemones Monblanui – aukščiausiam kalnui Vakarų Europoje – apsaugoti. Prezidentas taip pat aplankys šį ledyną, kuris, kaip ir kiti Alpių ledynai, intensyviai tirpsta.

E. Borne lydės prezidentą šios kelionės metu. Anot ministrės, jie keliaus lėktuvu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.