Laisvės partija ketina steigti aplinkosaugos problemoms dedikuotą idėjų centrą

Birželio 9 d. 18 val. Laisvės partija rengia virtualų steigiamąjį susirinkimą, kurio metu startuos aplinkosaugai dedikuotas idėjų centras „Aplinkosaugos HUB“. Idėjų centro iniciatorius, Seimo narys Kasparas Adomaitis akcentuoja, kad „Aplinkosaugos HUB“ – vieta, kurioje bus siekiama generuoti idėjas ir žinias bei burti aplinkosaugos klausimais besidominčią bendruomenę.

Laisvės partija ketina steigti aplinkosaugos problemoms dedikuotą idėjų centrą<br>V.Skaraičio nuotr.
Laisvės partija ketina steigti aplinkosaugos problemoms dedikuotą idėjų centrą<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 4:33 PM

„Aplinkosaugos HUB“ – antroji tokio formato, kol kas virtuali, Laisvės partijos inicijuota konkrečių klausimų sprendimui skirta bendruomenė.

Teigiama, jog „Aplinkosaugos HUB“ bus ieškoma tiesesnio kelio nuo problemos identifikavimo iki galimybės ją spręsti Seime – bus inicijuojamos diskusijos su ekspertais, mokslininkais, aplinkosaugos entuziastais, tvariu verslu bei partijos nariais.

Idėjų centro iniciatorius K. Adomaitis pabrėžia, kad nerimą keliančią aplinkos būklę liudija ir Europos Sąjungos, Aplinkos ministerijos ataskaitos, ir kita statistika.

Didelė oro ir vandens telkinių tarša, sparčios klimato kaitos suvaldymas, miškų ir buveinių išsaugojimas – dalis temų, kurioms bus skiriamas dėmesys „Aplinkosaugos HUB“ vyksiančiose diskusijose, kuriose bus kviečiami dalyvauti ne tik ekspertai, bet ir šiais klausimais besidomintys piliečiai.

„Aplinkosaugą matome ir kaip tam tikrą pilietiškumo apraišką – žmonės sieja gamtos būklę su savo valstybės klestėjimu. Nors tarša ir gamtos būklės prastėjimas nebūtinai juntamas tiesiogiai, daugybė žmonių, pilietiškumo vedini, stebi ir rūpinasi, nori prisidėti prie sprendimų paieškos“, – sako Seimo Laisvės frakcijos narys K. Adomaitis.

Virtualiai prisijungti prie „Aplinkosaugos HUB“ socialiniame tinkle Facebook kviečiami visi norintys. Birželio 9 d. 18 val. Laisvės partijos Facebook puslapyje taip pat bus galima stebėti steigiamąjį susirinkimą, kurio metu aplinkosaugos ekspertai ir entuziastai dalinsis idėjomis, kels svarbius klausimus ir klos pamatus tolesnei šio idėjų centro veiklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.