Po pertraukos G. Thunberg grįžo protestuoti prie Švedijos parlamento

Po ilgesnio laiko „protestų namuose“, klimato aktyvistė Greta Thunberg penktadienį grįžo streikuoti į įprastą savo protesto vietą prie parlamento Stokholme.

 Po pertraukos G. Thunberg grįžo protestuoti prie Švedijos parlamento<br> 123rf nuotr.
 Po pertraukos G. Thunberg grįžo protestuoti prie Švedijos parlamento<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 3:52 PM

Laikydama rankose savo plakatą su užrašu „Mokyklos streikas už klimatą“ ir dėvėdama kaukę su judėjimo „Penktadieniai už ateitį“ (Fridays for Future) logotipu, klimato ir aplinkosaugos aktyvistė su būreliu bendražygių stoviniavo prie Riksdago Švedijos sostinėje.

Nuotraukas iš savo „sugrįžimo“ 18-metė moksleivė paskelbė tviteryje ir instagrame. Jaunoji švedė 2018 metų rugpjūtį pradžioje pati viena prie Riksdago pradėjo protestuoti, reikalaudama iš politikų labiau rūpintis klimato apsauga.

Tai per kelis mėnesius virto klimato judėjimu „Penktadieniai už ateitį“ ir dideliais tarptautiniais protestais su šimtais tūkstančių dalyvių. Kilus pandemijai, masiniai protestai tapo neįmanomi.

Užuot ėjus prie parlamento, Greta Thunberg penktadieniais dažniausiai į internetą įdėdavo savo ir savo plakato namuose nuotraukas. Kartą ji kovo pabaigoje atėjo prie Europos Komisijos atstovybės Stokholme ir protestavo prieš bendrą ES žemės ūkio politiką.

Balandžio pabaigoje aktyvistė, be to, paskelbė savo nuotrauką, kurioje ji stovi iškirstame miške Vidurio Švedijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.