Iš vandens išniręs šaltakraujis monstras nustebino savo spalva

Netoli Čarlstono, Pietų Karolinoje (JAV), esančios upės pakrantėje amerikietė Laura Carson pastebėjo į krantą išlipusį ir pievele ropinėjantį oranžinės spalvos aligatorių.

Patebėtas oranžinis Amerikos aligatorius tebuvo 1,5 metrų ilgio.<br>L. Carson nuotr.
Patebėtas oranžinis Amerikos aligatorius tebuvo 1,5 metrų ilgio.<br>L. Carson nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2017-02-21 18:04, atnaujinta 2017-04-09 15:12

Amerikos aligatorius tebuvo 1,5 metrų ilgio ir savo dydžiu niekieno nenustebino, tačiau tuoj pat tapo įžymybe dėl savo spalvos, o jo nuotrauka su prierašu #Trumpgator pasklido tarsi virusas.

Žinoma, tai nėra užfiksuota nauja aligatorių rūšis. Anot specialistų, tai labiau panašu į „prasto savaiminio įdegio kremo“ panaudojimo atvejį.

Pietų Karolinos natūralių išteklių departamento atstovas Jay Butfiloski portalui iflscience.com teigė, kad šis upių ir peklių pakrančių monstras greičiausiai žiemojo sulindęs į surūdijusį vamzdį, todėl jo oda ir nusidažė neįprasta spalva.

Jam pritarė Floridos universiteto biologas Kentas Vlietas, kuris patvirtino, kad aligatorius tiesiog išsivoliojo kažkokiame skystyje ar kitoje, rūdžių spalvos, medžiagoje.

Bet kuriuo atveju, ši rūdžių spalva netrukus pranyks, kai gyvūnas praleis daugiau laiko vandenyje.

Tai ne pirmas kartas, kai gyvūnai per atsitiktinumą nusidažo neįprasta spalva. Štai viena žuvėdra išsivoliojo kario padaže. Pažiūrėkite, kaip ji atrodė štai čia: Dėl savo gobšumo ir žioplumo kiras tapo oranžinis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.