Naktinio matymo kamera užfiksavo retą vaizdą Lietuvos miške

Spalvingos Kalėdos akį traukia ne tik pasipuošusiuose miestuose. Atokiose šalies vietovėse, miškuose šią žiemą taip pat ėmė rastis šventinės eglutės. Puošti medžius obuoliais, morkomis, kukurūzais ir kitais skanėstais sumanė vienas AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) darbuotojas, dažnai sutikdavęs alkanus laukinius žvėris. Ilgainiui jo pavyzdžiu pasekė ir daugiau kolegų, rašoma pranešime spaudai.

 Kamera užfiksavo, kaip žvėrys ateina vaišintis kalėdinėmis dovanomis.<br> Stop kadras
 Kamera užfiksavo, kaip žvėrys ateina vaišintis kalėdinėmis dovanomis.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2017, 5:04 PM, atnaujinta Dec 28, 2017, 6:13 PM

„Matydavau juos iš toli. Pirmąsias egles ėmiau puošti pernai, per pačius šalčius, kai atrodė, kad jie tikrai turėtų būti peralkę. Laukiniai žvėrys baikštūs, todėl kol kas nepavyko sulaukti jų ateinančių prie maisto, bet egles grįžęs vis rasdavau tuščias, nuėstas. Žiemą skanesnio kąsnio tikriausiai pritrūksta“, – kalbėjo jau dešimtmetį avarinių situacijų į atokias Vilniaus regiono vietas spręsti vykstantis Rimantas.

Vyro idėja pasirūpinti laukiniais žvėrimis netruko pasklisti tarp kolegų – ja užsikrėtė ir daugiau gamtos stichijos sukeltus energijos tiekimo gyventojams sutrikimus sprendžiančių specialistų.

Tokių specialiai miško žvėrims papuoštų eglių šiemet atsirado visos Lietuvos miškuose – tai „ESO“ komandos, vykstančios į atokias vietoves atitaisyti gamtos stichijos gyventojams padarytos žalos, nusprendė taip juos pasveikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.