Pasieniečių kameros užfiksavo itin retą svečią: iki šiol vizitus išduodavo tik pėdsakai

Valstybės sieną stebinčios pasieniečių vaizdo kameros užfiksavo itin retą svečią mūsų šalyje. 

 Pasieniečių kameros užfiksavo itin retą svečią: iki šiol vizitus išduodavo tik pėdsakai.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Pasieniečių kameros užfiksavo itin retą svečią: iki šiol vizitus išduodavo tik pėdsakai.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 10:48 AM, atnaujinta May 4, 2018, 11:45 AM

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino vaizdą, kuriame užfiksuota palei valstybės sieną lėtai einanti meška.

„Meškutė gauruota, Meškutė ruda. Šleivojo prie sienos, O kur jos viza?“, – „Facebook“ parašė pasieniečiai.

Tai itin retas svečias Lietuvoje. Iki šiol karts nuo karto būdavo aptinkami meškų pėdsakai. Dažniausiai jie per valstybės sieną vesdavo iš Lietuvos. Tačiau iki šiol pasieniečiai nėra pranešę, kad mešką būtų užfiksavusios vaizdo kameros.

Kaip lrytas.lt informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas, palei valstybės sieną vaikštanti meška nufilmuota praėjusią savaitę miškuose netoli Druskininkų.

Pasieniečiai užfiksavo, kad pasivaikščiojusi palei sieną Lietuvos pusėje, po kiek laiko meška tingiai nukulniavo į Baltarusiją.

Pasienį stebinčios vaizdo kameros mums neįprastą, tačiau gamtoje visiškai natūralią gyvūnų migraciją fiksuoja nuolat. Tuo tarpu pasieniečiai tais užfiksuotais vaizdais irgi gana dažnai pasidalina su visuomene.

Lrytas.lt skaitytojai anksčiau galėjo stebėti vaizdą, kaip per sieną ėjo stumbrai, kaip pasienyje medžiojo vilkai ir pan.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.