Miesto gyventojus baugina gyvus ančiukus ryjantis milžiniškas šamas

Vieno Vokietijos miesto valdžia suka galvą, kaip iškeldinti stambų šamą, vietos tvenkinyje suėdusį visas kitas žuvis ir, kaip manoma, pradėjusį medžioti ančiukus, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.

 Miestas tikisi, kad nekviestas svečias bus sugautas gyvas ir perkeltas į kokį nors privatų tvenkinį.<br> Scanpix asociatyvioji nuotr.
 Miestas tikisi, kad nekviestas svečias bus sugautas gyvas ir perkeltas į kokį nors privatų tvenkinį.<br> Scanpix asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-17 17:22, atnaujinta 2018-07-17 17:46

Apie 1,5 metro ilgio ūsuotis sukėlė bangų netoli Frankfurto esančiame Ofenbacho mieste. Kaip praneša naujienų agentūra DPA, miesto valdžia pirmadienį paskelbė jau radusi žveją profesionalą, turintį sugauti rajūną šamą, pirmąkart pastebėtą maždaug prieš metus, bet oficiali sutartis dar nepasirašyta.

Miestas tikisi, kad nekviestas svečias bus sugautas gyvas ir perkeltas į kokį nors privatų tvenkinį. Vis dėlto pareigūnai pirmiausia norės įsitikinti, kad šamas negalės ištrūkti į tekančius vandenis ir kad naujieji namai bus tinkami jam gyventi.

Paprastieji šamai gyvena ir Lietuvoje. Šios žuvys aptinkamos gėluose ir apysūriuose vandenyse: upėse, ežeruose, Kuršių mariose, dažniausiai ramiose, giliose vietose.

Šamai gyvena iki 30 metų, gali užaugti iki 50 kg svorio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.