Vasaros malonumai prie karjero apkarto: perspėjo dėl puolančių žiurkių

Vasaros malonumais besilepinantys kauniečiai susidūrė su nemalonia situacija. Prie Lampėdžių karjero, kempingui priklausančioje teritorijoje, apsigyveno žiurkės. Šie graužikai puotauja žmonių maisto likučiais.

Lampėdžių karjere prie medinių takų laksto nieko nebijančios žiurkės.
Lampėdžių karjere prie medinių takų laksto nieko nebijančios žiurkės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-21 17:47, atnaujinta 2018-07-21 17:50

Kaunietė Dovilė Jurgelionytė su siaubu prisiminė šeštadienio iškylą prie Lampėdžių karjero.

Su vaikais išsiruošusi pasivaikščioti po paplūdimį, esantį greta kempingo „Kaunas Camp Inn“, moteris pamatė jai šiurpulį keliančią žiurkę.

„Šeštadienį apie 20 valandą su vaikais išsirengėme pabūti gamtoje. Nuvykome į Lampėdžių paplūdimį. Ten yra įrengti mediniai takai, kuriais patogu vaikštinėti, gėrėtis gamta“, – pasakojo moteris.

Tačiau netrukus kaunietė susidūrė su gana dideliais ir nebaugščiais graužikais. D.Jurgelionytė sakė, kad didelė juoda žiurkė šmirinėjo po mediniu taku, išlįsdavo iš po jo, dairėsi ir vėl pasislėpdavo.

Kita – ruda žiurkė buvo dar drąsesnė.

„Ji šoko ant medinio tako, pralėkė pro pat mano kojas. Aš bijau žiurkių, todėl patyriau išgąstį. Tačiau svarbiausia – ne išgąstis. Manau, kad tokioje vietoje, kur būna daug žmonių, žaidžia vaikai, graužikams – ne vieta“, – piktinosi kaunietė.

Lampėdžių karjero paplūdimys Raudondvario plente priklauso kempingui „Kaunas Camp Inn“. Jo vadovė Jurgita Žabaliūnienė sakė, kad žiurkių šioje teritorijoje tikrai pasitaiko.

„Ankstesniais metais jos pasirodydavo vėliau, artėjant rudeniui. Šiais metais tai nutiko anksčiau. Matyt, todėl, kad tvyrant karščiams paplūdimyje nuolat daug žmonių.

Jie palieka daug šiukšlių, picų ir kito maisto likučių. Graužikai ateina į paplūdimį puotauti. Susidoroti su jais labai sunku“, – sakė J.Žabaliūnienė.

Moteris tvirtino, kad nuodai žiurkėms ir kempinge, ir paplūdimyje jau sudėti, tačiau, matyt, graužikai jų dar nespėjo paragauti.

„Naikinti graužikus stengiamės kaip įmanydami.

Tačiau būtų gerai, kad ir poilsiautojai būtų supratingesni, paliktų mažiau šiukšlių“, – sakė kempingo vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.