Leidimas sumedžioti dvigubai daugiau vilkų sukėlė nerimo bangą

Prasidedant vilkų medžioklei aplinkosaugininkai jaudinasi dėl beveik dukart didesnių sumedžioti leidžiamų vilkų kvotų. Aplinkos ministerija sako, kad senoji kvota daugelį metų nebuvo peržiūrėta ir neatspindi realaus vilkų kiekio Lietuvoje.

Vilkai.<br>V.Balkūno nuotr.
Vilkai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Kairiūnaitė, LRT RADIJAS, LRT.lt

Oct 15, 2018, 7:28 AM

Šį medžioklės sezoną leidžiama sumedžioti iki 110 vilkų – anksčiau kvotos dydis buvo 60. Aplinkos ministerijos darbo grupės išvadose teigiama, kad keletą metų iš eilės tvirtintas tas pats 60 vilkų limitas buvo neadekvatus ir neatitiko gausėjančios vilkų populiacijos.

Pagal naują metodiką, kvotos nustatomos pagal prognozuojamą vilkų prieaugį. Aplinkosaugininkai sako, kad naujas Vilko apsaugos planas parengtas atsižvelgiant į medžiotojų ir ūkininkų interesus, ir dėl to kyla grėsmė trečdaliui Lietuvos vilkų populiacijos.

Ministrui pirmininkui gamtosaugininkai įteikė 12 tūkst. žmonių pasirašytą peticiją, kuria raginama mažinti kvotas ir apsaugoti vilkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.