Perspėjo Vilniaus apylinkių gyventojus dėl dviejų jaunų vilkų: vykite šalin ir nešerkite

Gamtos fotografas Marius Čepulis pasidalijo perspėjimu apie Rastinėnuose (Vilniaus raj.) pastebėtus du jaunus, galimai prijaukintus, vilkus.

 Vilkas.<br> M. Čepulio nuotr.
 Vilkas.<br> M. Čepulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Čepulis

Nov 5, 2018, 5:02 PM, atnaujinta Nov 5, 2018, 5:44 PM

„Bijai vilko, neik į Rastinėnus.O dabar rimtai. Rastinėnų ir apylinkės gyventojai, pas jus laksto mažiausiai du jauni vilkiukai. Jie yra visiškai neagresyvūs, nepavojingi, bet bučiuotis su jais nereiktų, o svarbiausia nereikia jų maitinti! Žmogaus jie nebijo.

Prie vietinių per kelis metrus prieina, svetimų privengia. Bent kiek pagynus vilkiukai sprunka. Jie nelenda prie naminių gyvių, šunų, kačių, vištų. Matyt, kažkada jie jau turėjo kontaktą su žmogumi, galbūt nelegaliai buvo paimti iš gamtos, kai buvo mažiukai, paauginti ir išmesti. O dabar viena iš gyventojų juos dar pamaitino, įpratino ir jie tikisi, kad toliau juos šers. Svarbiausia nereikia panikuoti.

Tai nėra tas atvejis, kai laukiniai vilkai eina į miestus ir kaimus. Kažkada žmogus jau buvo prikišęs ranką prie šio padaro ir, žinoma, prisidirbo. Pamačius vilkiukus reiktų juos vyti nuo savęs (jie sprunka vos patrepsėjus). Prižiūrėkite vaikus, kad jie nebandytų su tais „šuniukais“ draugauti. Mes bandome padaryti viską, kad jie būtų sugauti ir iš jūsų apylinkių išgabenti.

Ačiū už supratingumą ir, jei turėsit bet kokios informacijos, praneškite man“, – paskyroje Čepulio fotoklajonės rašė gamtos fotografas Marius Čepulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.