Jūros bangų išmesta negyva stirna per naktį dingo: įtariamieji paliko pėdsakus

Kurorto gelbėtojams – neeilinė gelbėjimo operacija. Jiems iš jūros teko traukti nugaišusią stirną. Centriniame Palangos paplūdimyje gaišena pragulėjo kone parą. Gyvūnų globos tarnyba, kuri turėjo pasirūpinti stirnos išvežimu, neatrado tam laiko. Tačiau rytą gelbėtojams ištiko dar vienas šokas – nugaišusi stirna iš paplūdimio per naktį dingo. Spėjama, kad stirną iš paplūdimio išsivežė žvejai, o dvėseliena taps maistu unguriams.

 Jūros bangos išmetė į krantą negyvą stirną.<br> Stop kadras
 Jūros bangos išmetė į krantą negyvą stirną.<br> Stop kadras
 Jūros bangos išmetė į krantą negyvą stirną.<br> Stop kadras
 Jūros bangos išmetė į krantą negyvą stirną.<br> Stop kadras
 Jūros bangos išmetė į krantą negyvą stirną.<br> Stop kadras
 Jūros bangos išmetė į krantą negyvą stirną.<br> Stop kadras
J. Pirožnikas.<br> Stop kadras
J. Pirožnikas.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-05-29 18:09

Šią nugaišusią stirną gelbėtojai iš jūros ištraukė pirmadienį ryte. Apie jūroje plūduriuojantį gyvūną gelbėtojams pranešė poilsiautojai.

„Jau buvo kvapas, stirna buvo išsipūtusi, ne vieną dieną buvo vandenyje“, – sakė Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Manoma, kad maždaug 2 metų stirnaitę į Palangą bangos atplukdė iš Kuršių marių.

„Ne vieną kartą man teko vandens motociklu iš jūros išvaryti briedį, kuris bandė plaukti Švedijos krantų link“, – teigė pašnekovas.

Iš jūros nugaišusią stirną ištraukę gelbėtojai, apie įvykį pranešė visoms institucijoms. Tačiau iš centrinio Palangos paplūdimio gaišenos visą dieną niekas neatvyko paimti.

„Visą dieną nieko nebuvo. Dar vakare paskambinau 112, davė aplinkosaugininkų kontaktus Vilniuje, kurie budi visą parą. Pareigūnai paaiškino, kad jie pranešė gyvūnų globotojams „Nuaras“, – sakė J. Pirožnikas.

Nugaišusią stirną turėjusi paimti gyvūnų globos tarnyba „Nuaras“ teisinosi, kad buvo daug darbų.

„Mes gavome iš aplinkosaugininkų skambutį. Nespėjom, daug darbo, buvom susitarę su gelbėtojais, kad perkeltume šitą darbą kitos dienos rytą. Ir tuomet gavom skambutį, sako: gal jūs paėmėte? Sakau, kad mes planavome važiuoti. Atsakė, kad jos jau nebėra“, – tikino gyvūnų globos tarbybos „Nuaras“ prižiūrėtoja Eglė Mulevičiūtė.

Visą pirmadienį nesulaukę, kas išveš iš paplūdimio gaišeną, antradienio rytą stirnos niekas neberado.

„Atsigauti negalėjo, tad galimai galėjo kokie žmonės paimti. Mes apžiūrėjome per kopas, visur ieškodami neradom. Galvojam, gal kas įkišo į konteinerį, gal dar kažkur. Bet gali būti žvejai, nes matosi vėžios, buvo pravažiuota“, – pasakojo J. Pirožnikas.

Spėjama, kad stirnos gaišeną galėjo paimti žvejai unguriams jūroje vilioti. Pasak „Nuaro“ darbuotojų, per savaitę iš Palangos ir Šventosios paplūdimių jau dingo dviejų ruonių gaišenos. Poilsiautojams pranešus apie negyvus ruonius, prižiūrėtojai atvykę jų jau neberasdavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.