Lietuvoje internetu bandė parduoti dvi namines pelėdas ir gavo baudą

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai gavo pranešimą, jog vienoje populiarioje interneto svetainėje bandoma parduoti narvą su dviem naminėmis pelėdomis.

 Naminės pėlėdos.<br> AM nuotr.
 Naminės pėlėdos.<br> AM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-15 13:50

Pradėjus tyrimą, abi naminės pelėdos konfiskuotos, nes paaiškėjo, jog asmuo laikė paukščius, neturėdamas Leidimo laikyti nelaisvėje laukinius gyvūnus. Taip pat pažeidėjas ketino parduoti saugomus paukščius, neturėdamas reikalingų komercinio naudojimo sertifikatų ar Leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais, jų dalimis ir gaminiais iš jų. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas bei gresia bauda nuo 60 iki 300 eurų.

Naminės pelėdos (Strix aluco) yra įrašytos į Europos Tarybos (ET) reglamento (EB) Nr. 338/97 A priedą ir CITES konvencijos II priedą. Prekiauti saugomomis ir kitomis laukinių gyvūnų rūšimis, neturint Leidimo prekiauti gyvūnais, jų dalimis ir gaminiais iš jų, bei į minėtą ET reglamento priedą įtrauktų rūšių egzemplioriais, neturint Europos Komisijos reglamente (EB) 865/2006 48 str. numatytų komercinio naudojimo sertifikatų, draudžia Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklės.

AAD dėkoja apie pažeidimus pranešantiems piliečiams bei primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu 8 (5) 273 2995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu