Per stebuklą išgyvenusiai Lietuvoje itin retai gražuolei pelėdai – tragiškas nuosprendis

Nors įprastai keliuose po automobilio ratais žūva gerai žinomi miško ir pievų gyventojai, tokie kaip stirnos, briedžiai, lapės ar ežiai, pasitaiko tokių, kurių Lietuvoje – reta. Laukinių gyvūnų gelbėtojai „Laukinė lesė“ trečiadienį priėmė pas juos patekusią į Raudonąją knygą įrašytą pelėdą.

 Balinė pelėda buvo smarkiai sužalota.<br> Laukinės lesės nuotr.
 Balinė pelėda buvo smarkiai sužalota.<br> Laukinės lesės nuotr.
 Balinė pelėda buvo smarkiai sužalota.<br> Laukinės lesės nuotr.
 Balinė pelėda buvo smarkiai sužalota.<br> Laukinės lesės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 10:24 AM, atnaujinta Sep 13, 2019, 10:29 AM

„Trečiadienį, Šakiuose, netoli kelio buvo rastas paukštis. Patekus pas mus, paaiškėjo, kad tai balinė pelėda. Deja, jau iškart matėsi, kad vargu ar galėsime kuo padėti, tačiau mes visuomet sprendimus priimame tik su veterinarais ir atlikus apžiūrą.

Pelėdos abi kojos buvo lūžusios, taip pat lūžęs sparnas. Lūžiai 3-4 dienų senumo. Paukštis visas dienas jautė didžiulius skausmus. Vienintelis sprendimas – migdymas.

Tai itin palietė mūsų širdis, nes raudonajai knygai priklausantis paukštis, greičiausiai tapo auto įvykio auka. Dar kartą norime priminti: kelyje reikia saugoti ne tik žmones, bet ir gyvūnus“,– socialiniame tinkle rašė „Laukinės lesės“ atstovai.

Balinė pelėda paplitusi beveik visuose planetos žemynuose, išsskyrus Antarktidą ir Australiją. Nors paplitimo arealuose visur nėra gausi, o jų gausumas priklauso nuo graužikų kiekio. Lietuvoje aptinkama balandžio – lapkričio mėn. Manoma kad Lietuvoje gali perėti apie 50-200 porų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.