Pilaitės mikrorajone Vilniuje pastebėta kengūra

Pilaitės gyventojų bendruomenės nariai feisbuko grupėje pasidalijo pranešimu apie šiame Vilniaus mikrorajone pastebėtą neįprastą gyvūną –kengūrą. Laukinio gyvūno, kilusio iš Australijos, kadru pasidalijo grupės narė Laimutė Grinkevičienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 12:41 PM, atnaujinta Oct 7, 2019, 4:09 PM

Lrytas.lt duomenimis, Pilaitėje šiuo metu vyksta filmavimo darbai, kur galimai buvo naudojamas šis gyvūnas, o dėl neatsargumo jis pabėgo. Anot liudininkų, šis kengūrinių šeimos sterblinis gyvūnas (galimai tai valabė) buvo pastebėtas miškelyje ties Smalinės gatve.

Apie pabėgusią kengūrą iš portalo lrytas.lt sužinojusi Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė nepanoro atskleisti kūrėjų grupės, užsiimančios filmavimo darbais, pavadinimo. Tačiau suskubo informuoti prodiuserius, kad šie kuo skubiau pasirūpintų savo egzotiniais aktoriais iš šiltųjų kraštų. 

„Taip, mes žinome apie filmavimus, bet kad pabėgo kengūra, nežinojau. Pranešiu žmonėms, kurie ten filmuoja, kad susitvarkytų savo gyvūnus“, – teigė J. Pazikaitė.

Portalo lrytas.lt duomenimis, sostinėje šiuo metu yra filmuojamas režisieriaus Vytauto Katkaus naujas trumpametražis filmas „Vilnius Zoo“.

Tai patvirtino ir gyvūnų gaudymo paslaugas teikiančio Vilniaus savivaldybės įmonės „Grinda“ atstovas spaudai Egidijus Steponavičius. Anot jo, kol kas filmo prodiuseriai dėl pagalbos sugauti pabėgusią kengūrą į juos nesikreipė. 

„Filmavimas vyksta prie statomų Karoliniškių lietaus nuotekų valymo įrenginių. Kino kūrėjai klausė mūsų leidimo dėl galimybės naudotis ta teritorija. Kadangi statyboms tai netrukdo, leidimą davėme. Apie tai, kad bus naudojami gyvūnai mes nebuvome informuoti, o apie pabėgusią kengūrą sužinojome iš socialinės žiniasklaidos.

Susisiekus su kino prodiuseriais, jie pripažino, kad kengūra pabėgo. Tačiau ji yra pusiau prijaukinta, o dabar ir patyrusi daug streso – nepažįstama aplinka, daug žmonių ir t.t. Pasitarėme ir nusprendėme, kad kol kas „Grindos“ pagalbos nereikia.  Be to, gyvūno šeimininkai yra filmavimo vietoje. Tad jei reikės pagalbos – mes ją suteiksime“, – teigė E. Steponavičius.

Remiantis  „Grindos“ informacija, apie 14 val. kengūra dar nebuvo pagauta.

Pildoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.