Utenos raj. dingo kengūra: savininkai siūlo atlygį

Lietuvoje jau tampa įprasta pamatyti laisvėje liuoksinčias kengūras – viena tokia dar spalio pradžioje buvo pabėgusi iš filmavimo aikštelės Vilniuje, kita spalio 24 dieną pabėgo ar buvo galimai pavogta Utenos rajone, Klovinių gyvenvietėje.

 Utenos raj. dingo kengūra.<br> lrytas.lt/Google maps nuotr.
 Utenos raj. dingo kengūra.<br> lrytas.lt/Google maps nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 1:35 PM, atnaujinta Oct 30, 2019, 2:01 PM

Apie dingusią kengūrą pranešė jos savininkai socialinėje erdvėje.

„24 dieną iš Klovinių kaimo dingo ar pabėgo (maža tikimybė) kengūra (valabis) patelė. Gal kažkas užmatys mūsų kengurytę ir padės susigrąžinti į namus. Atlygis padėsiantiems rasti dingusią kengūrą — 100 eurų“, – rašoma feisbuke paskelbtame pranešime.

Kengūras ir kitus egzotinius gyvūnus aptvaruose laiko Diana ir Gintautas Burneikos.

Mačiusius ar turinčius informacijos apie dingusią kengūrą prašoma susisiekti tel. 869832979 arba 867871188.

Primename, kad spalio pradžioje iš Vilniuje vykusių kino filmo kūrimo aišktelės pabėgo filmavimams išnuomota Trakėnų „Mini zoo“ prikausiusi kengūra. Deja, bet į laisvę ištrūkęs gyvūnas buvo nutrenktas automobilio Pilaitės mikrorajone ir žuvo.

Kita nelaimė su kengūra Lietuvoje įvyko dar birželio mėnesį Rokiškio raj. Tąsyk buvo aptiktas iš aptvaro pabėgęs jaunas kengūros patinas, vardu Ajezulis. Egzotiškas žvėris iš Dapkų ūkio nušuoliavo apie 10 kilometrų, kol buvo pastebėtas žmonių.

Ūkio savininkė Birutė Dapkienė pastebėjo į aptvarą primėtytų akmenų ir betono nuolaužų, o virvinėje tvoroje žiojėjo nemaža skylė.

Vėliau surastas gyvūnas užgeso savininkės ir kitų gelbėtojų akyse. Po tyrimų paaiškėjo, kad Ajezulis išgyventi neturėjo galimybių – manoma, kad kengūra buvo uždaužyta beisbolo lazda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.