Iš parko pabėgęs liūtas sudraskė vyrą: paskelbta paieška

Liūtas, išėjęs iš Nairobio nacionalinio parko, pirmadienį sudraskė vieną vyrą, pranešė laukinės gyvūnijos apsaugos pareigūnai ir perspėjo, kad plėšrūnas veikiausiai tebesibasto Kenijos sostinės apylinkėse.

 Liūtas sudraskė vyrą.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Liūtas sudraskė vyrą.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 1:13 PM

Kenijos laukinės gyvūnijos tarnyba (KWS) pradėjo liūto paieškos operaciją po mirtino incidento, įvykusio šalia nacionalinio parko, esančio į pietus nuo didmiesčio.

„Stengiamės susisiekti su žuvusiojo artimaisiais, siekdami juos aplankyti ir paguosti. KWS ragina visuomenės narius elgtis ramiai ir naktį neiti į lauką, kol liūtas bus sugautas“, – sakoma vėlai pirmadienį paskelbtame agentūros pranešime.

KWS informavo, kad minimas incidentas įvyko prie parko pietinio pakraščio. Parko teritorija yra apjuosta elektrine tvora, bet vis dėlto ši saugoma teritorija nėra visiškai atitverta, kad žolėdžiai gyvūnai galėtų migruoti.

Nairobio nacionaliniame parke, esančiame ne per toliausiai nuo sostinės dangoraižių, gyvena nykstančių rūšių gyvūnų, įskaitant liūtus, leopardus, raganosius ir buivolus.

Parkas yra vos už 7 km nuo Nairobio centro. Anksčiau buvo iš kitų incidentų, kai gyvūnai pabėgdavo iš šios teritorijos savanos ir užklysdavo į judrią sostinę, turinčią daugiau kaip 4 mln. gyventojų.

2016 metų kovą vienas liūtas buvo nušautas, kai pabėgo iš parko ir apdraskė vyrą. Šis atvejis buvo jau ketvirtas tais metais, kai liūtai išeidavo iš draustinio teritorijos.

2016 metų vasarį du liūtai visą dieną klaidžiojo po Kiberą – tankiai apgyventą Nairobio lūšnynų rajoną. Vėliau jie grįžo į parko teritoriją, bet keliomis dienomis vėliau mieste buvo pastebėta kitų liūtų.

Didžiosios katės patiria didėjantį spaudimą, vienam sparčiausiai augančių Afrikos miestų plečiantis į senovinius migracijos kelius ir plėšrūnų medžioklės plotus.

Aplinkosaugininkai argumentuoja, kad liūtai ten gyveno anksčiau už žmones, tad jie ne „pabėga“ iš parko ir ne „nuklysta“ į žmonių gyvenvietes, o veikiau žmonės braunasi į liūtų buveines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.