Švenčionių r. brakonieriai nusiaubė ežerą: už žuvis sumokės tūkstančius

Švenčionių rajone sulaikyti 2 asmenys, Kretuono ežere vykdę neteisėtą žvejybą draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – statomaisiais tinklais.

 Brakonierių sugauta žuvis.<br> AAD nuotr.
 Brakonierių sugauta žuvis.<br> AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Feb 24, 2020, 1:10 PM

Pažeidėjus sulaikė Švenčionių policijos komisariato pareigūnai, po to, kai buvo pastebėtas iš miško masyvo išvažiuojantis ir staigiai pagrindinį kelią kertantis automobilis, kurį sustabdžius ir patikrinus, rasti statomieji tinklai su žuvimi.

Į įvykio vietą atvykus Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspektoriams, sulaikyti pažeidėjai prisipažino vykdę neteisėtą žvejybą statomaisiais tinklais Kretuono ežere. Kaip paaiškėjo, vienas iš asmenų pavasarį baustas už tinklų gabenimą.

Už žvejybą ne mėgėjų žvejybos įrankiais asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu. Taip pat jiems reikės atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia kiek daugiau nei 3,5 tūkst. eurų, kadangi į statomuosius tinklus buvo papuolę 14 lydekų, 6 starkiai, 3 karšiai ir 51 kilogramas kuojų, ešerių, plakių bei raudžių.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) dėkoja policijos pareigūnams už bendradarbiavimą ir pagalbą saugant Lietuvos gamtą bei primena, kad vandens telkinyje pastebėjus nepažymėtus, draudžiamus žvejybos įrankius, neišimant jų iš vandens, reikia apie tai pranešti aplinkosaugininkams.

Tai galima padaryti skambinant skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

Pažeidėjai sulaikyti vasario 19 d. vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.