Naktį prie atokios sodybos Radviliškio r. sulaikyti du vyrai: auką paliko miške

Informacijos apie disponavimą nelegaliais ginklais ir brakonieriavimą tikrinimas Kelmės rajono policijos komisariato tyrėjus kartu su Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių valdybos pareigūnais atvedė į Radviliškio rajono valdas.

Sodyba,naktis,kaimo sodyba nakti<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Sodyba,naktis,kaimo sodyba nakti<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Spaudos konferencija, brakonieriavimas, braklonieriai, taurieji elniai<br>G. Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Spaudos konferencija, brakonieriavimas, braklonieriai, taurieji elniai<br>G. Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Spaudos konferencija, brakonieriavimas, braklonieriai, taurieji elniai<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Spaudos konferencija, brakonieriavimas, braklonieriai, taurieji elniai<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Aplinkos apsaugos departamentas

2020-09-25 14:32, atnaujinta 2020-09-25 16:21

Rugsėjo 24-osios naktį šie pareigūnai Radviliškio rajone, Sklioriškės kaime, netoli vienos kaimo sodybos, susitiko du vyrus, jų pačių teigimu, grįžtančius iš medžioklės. Vienas jų buvo šalia esančios sodybos gyventojas, kitas – jo pažįstamas iš Kelmės rajono. Trofėjų vyrai su savimi neturėjo. Ar medžioklė buvo nesėkminga, ar laimikis paliktas miške, nežinia, bet pati situacija – įdomi.

45-etis radviliškietis žygiavo su graižtviniu šautuvu, ant kurio uždėtas garso slopintuvas bei optinis taikiklis, su savimi nešėsi ir keturis tokiu šautuvu šaudyti skirtus šaudmenis, nors teisės laikyti ginklų bei šaudmenų neturi.

44 metų teisę medžioti ir leidimą ginklams laikyti turintis Kelmės rajono gyventojas ginklų su savimi neturėjo. Jis nešėsi tik medžioklėje draudžiamą naktinio matymo prietaisą, pritaikytą uždėti ant šaunamojo ginklo optinio taikiklio, kas medžioklėje naudoti yra draudžiama.

Radviliškietis, paklaustas, ar sodyboje dar turi neleistinų daiktų, pareigūnams atidavė malkinėje paslėptus žvejybos tinklą ir 20 graižtviniam šautuvui skirtų šovinių. Paaiškėjo, kad pastaruosius jis įgijo iš savo kelmiškio draugo. Nors šis šovinius buvo įgijęs teisėtai, tačiau neteisėtai juos perdavė žmogui, neturinčiam teisės jų įsigyti ir laikyti.

Tas, kas neturėdamas leidimo, realizavo šaudmenis, yra raukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Todėl kelmiškiui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Radviliškio rajono gyventojui Kelmės rajono policijos komisariato tyrėjai irgi pradėjo ikiteisminį tyrimą ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis pareiškė įtarimą.

Baudžiamasis kodeksas už tai numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų. Abu vyrai buvo sulaikyti ir apnakvindinti areštinėje.

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių valdybos pareigūnai abiem sulaikytiesiems pradėjo dar ir administracinio nusižengimo teiseną dėl neteisėtos medžioklės bei dėl disponavimo neleistinais medžioklės ir žvejybos įrankiais. Nors kelmiškis yra medžiotojas, tačiau jis nepriklauso jokiam medžiotojų būreliui ir medžioja, pažeisdamas nustatytas medžioklės taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?