Kupiškėno apgaulė priviliojo vilkus: du krito negyvi

Panevėžio krašte vilkų medžioklės sezoną atidarė kupiškėnas. Specialia dūda prisiviliojęs plėšrūnų gaują „Vidugirių“ medžiotojų klubui priklausantis 41 metų Audrius Stonis paklojo iš karto net du pilkius.

Vilkas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilkas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2020, 12:54 PM

23 metų medžioklės stažą turintis medžioklis plėšrūnų tykojo Kupiškio rajone, Gaigalių kaimo apylinkėse. Ten ošia Augulio miškas, o jame yra vilkų pamėgtas Šepetos durpynas. Iš čia įsirengtų irštvų vilkai traukia į ganyklas pjauti ūkininkų gyvulių.

Vilkų šeimyną A.Stonis prisiviliojo specialia dūda pamėgdžiodamas jų kaukimą. Jau buvo pradėję temti, kai į medžiotojo kauksmą skirtingose miško vietose atsiliepė plėšrūnai.

Išgirdę svetimą balsą vilkai pamanė, kad jų medžioklės plotuose pasirodė konkurentas, todėl iškart atskuodė žiūrėti, kas čia darosi.

Tolumoje pasigirdęs vilkų kauksmas vis artėjo. Netrukus A.Stonis išvydo į pamiškę išlendančią 4 pilkių šeimyną – tris suaugusius ir vieną jauniklį. Nuaidėjus šūviui, vilkai pasileido į skirtingas puses ir dingo už kalniuko. Kupiškėnas nebuvo tikras, ar pataikė į vilką, todėl liko toliau tykoti.

Po kurio laiko jis vėl pamėgdžiojo vilko kaukimą ir vėl netrukus atsiliepė keli plėšrūnai. Šįsyk iš tankmės išbėgo tik 3 vilkai. Po šūvio gauja išsilakstė.

Apžiūrėdamas pamiškę medžiotojas suprato, kad abu šūviai buvo taiklūs. Netoli vienas kito jis aptiko du negyvus vilkus.

Suaugęs vilkas buvo pašautas pirmu šūviu, o jauna vilkė pakirsta antru. A.Stonis prieš metus jau buvo sumedžiojęs vieną vilką.

Dar vienas vilkas Kupiškio rajone tapo „Vaduvos“ medžiotojų klubo nario Ričardo Brunerio laimikiu.

Pavakary 58 metų medžiotojas su kolega išsirengė į medžioklę Vaduvų miške netoli Skapiškio. Žvėrių jie tykojo būdami skirtinguose bokšteliuose. R.Bruneris išvydo iš miško išbėgančią suaugusią vilkę. Ji pasileido Šetekšnos upės link.

Medžiotojui sušvilpus vilkė iš netikėtumo stabtelėjo. To užteko, kad vyras suspėtų prisitaikyti. Iš 150 metrų paleistas šūvis buvo taiklus, plėšrūnė krito vietoje. Tai jau antras R.Brunerio sumedžiotas vilkas. Pirmąjį jis patiesė prieš 12–13 metų tame pačiame miške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.