Ko tik nepadarysi, kad išgyventum: pingvinas ryžosi išskirtiniam žingsniui

Laukinė gamta kupina netikėtumų. Neseniai Gerlache sąsiauryje (Antarktidoje) tarp ledkalnių laukinę gamtą fotografuojantis turistinės valties ekipažas išvydo neįtikėtiną vaizdą – orkų būrys persekiojo vienišą pingviną.

 Ko tik nepadarysi, kad išgyventum: pingvinas ryžosi išskirtiniam žingsniui.<br> zumapress/scanpix nuotr.
 Ko tik nepadarysi, kad išgyventum: pingvinas ryžosi išskirtiniam žingsniui.<br> zumapress/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 7:08 PM

Papuasinis pingvinas akivaizdžiai neketino mirti tą lemtingą dieną. Filmuotą medžiagą užfiksavo kelionių tinklaraštininkas Mattas Karstenas ir jo partnerė, kurie buvo Gerlache sąsiauriu dreifuojančioje valtyje.

Pora pastebėjo plaukiojančias orkas ir priartėjo prie jų, kad pamatytų jas iš arčiau. Orkos susidomėjo po vandeniu panardinta Karsteno kamera, tačiau staiga smalsių orkų dėmesį patraukė kur kas įdomesnis objektas – papuasinis pingvinas.

Ir tuomet prasidėjo gaudynės. Pingvinas, kiek įmanydamas, šokinėjo virš vandens ir bandė pasprukti nuo plėšriųjų orkų. Kaip galimą išsigelbėjimą pingvinas matė turistų valtį, į kurią ne vieną sykį bandė įšokti.

Deja, pirmasis šuolis į valtį nebuvo sėkmingas – pingvinas komiškai atsitrenkė į valtį ir vėl nunėrė į vandenyną. Antrasis bandymas buvo sėkmingas.

„Buvo beprotiška pamatyti tai asmeniškai. Tai buvo tarsi „National Geographic“ epizodo stebėjimas vietoje“, – pasakojo Karstenas.

„Orkos kurį laiką sekė valtį. Galų gale jos pasidavė, palikdamos pingviną saugų kartu su savo naujais draugais. Po trumpo pasiplaukiojimo valtimi, pingvinas atsisveikino su bendrakeleiviais ir šoko atgal į ledinį vandenį.“

Neseniai Australijoje panašios dramos centre atsidūrė dar viena turistų grupė, kai ši galėjo stebėti kuprotojo banginio ir 15 orkų kovą. Nepaisant kiekybinės orkų persvaros, mūšis baigėsi netikėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.