Vilkaviškietės sandeliuke apsigyvenęs pūkuotas svečias paleistas į laisvę

Aplinkos apsaugos departamento Marijampolės valdybos aplinkos apsaugos pareigūnai padėjo Vilkaviškio miesto gyventojai, sugavę jos sandėliuke apsigyvenusį barsuką. Aplinkosaugininkai laukinį gyvūną saugiai paleido į gamtą.

 nuotr. Wikipedia
 nuotr. Wikipedia
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2021, 10:17 AM, atnaujinta Apr 21, 2021, 10:50 AM

Į Marijampolės valdybos aplinkos apsaugos pareigūnus kreipėsi Vilkaviškio miesto gyventoja su prašymu iškeldinti sandėliuke apsigyvenusį laukinį gyvūną – barsuką.

„Gyventoja informavo, kad barsukas jos sandėliuke apsigyvenęs jau kelias dienas. Moteris buvo palikusi atidarytas duris, tačiau nekviestas svečias apleisti patalpų neketino.

Gyventoja kreipėsi į kitas institucijas, kad padėtų iškeldinti barsuką, ir joms nesutikus, galiausiai kreipėsi į mus, aplinkosaugininkus“, – sako Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Raimondas Smagurauskas.

Kaip teigia R. Smagurauskas, nors šiuo atveju padėti nėra aplinkosaugininkų pareiga, suprasdami situaciją negalėjo atsisakyti pagelbėti tiek žmogui, tiek ir mylimiems gyvūnams.

Atvykę į vietą aplinkos apsaugos pareigūnai apžiūrėjo barsuką. Įsitikinę, kad gyvūnas sveikas, be jokių išorinių sužeidimų, gyvūną sugavo, išvežė iš sandėliuko ir paleido į barsukui labiau tinkamą aplinką –gamtą.

„Barsukas buvo ramus ir neagresyvus, taigi jį sugauti nebuvo sudėtinga. Džiaugiamės, kad gyvūnas nebekels rūpesčių gyventojai ir sveikas, bei guvus galės įsikurti jam saugioje aplinkoje“, – priduria aplinkosaugininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.