Aplinkos ministerija atnaujina leidimą žvejoti kiršlius ir salačius Įsigalioja draudimas žiobriams

Aplinkos ministerija sulaukia daug paklausimų dėl mėgėjų žvejybos draudimų galiojimo, kai jų pradžia arba pabaiga sutampa su savaitgaliais. Šį savaitgalį tai aktualu žvejojantiems kiršlius ir salačius, kurių draudimo laikotarpis baigiasi bei žiobrius, kurių draudimo laikotarpis prasideda.

Ežeras,žvejas,oAplinkos ministerija sulaukia daug paklausimų dėl mėgėjų žvejybos draudimų galiojimorai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ežeras,žvejas,oAplinkos ministerija sulaukia daug paklausimų dėl mėgėjų žvejybos draudimų galiojimorai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 9:22 AM, atnaujinta May 14, 2021, 9:43 AM

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nustatyta, kad kai pirmoji draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną po savaitgalio ar valstybinės šventės. Draudimas negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė.

Atsižvelgiant į šią Taisyklių nuostatą, šiais metais gegužės 15 d. jau galima žvejoti kiršlius ir salačius, o žiobrių žvejybos draudimas prasidės gegužės 17 d.

Primename, kad šie draudimai yra susiję su žuvų apsauga neršto metu ir jų išteklių mažėjimo prevencija. Žiobrių nerštas dar tik prasideda, jie jau yra suplaukę į nerštavietes ir tam ruošiasi, todėl jų žvejyba bus draudžiama iki birželio 15 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.