Sučiuptas tinklininkas turės susimokėti daugiau nei 14 tūks. eurų

Praėjusį savaitgalį Aplinkos apsaugos departamento Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Lazdijuose aptiktas automobilis su dideliu kiekiu žuvies. Paaiškėjo, kad žuvys pagautos neteisėtai, už tai asmeniui teks atlyginti beveik 14 tūkst. eurų žalą žuvų ištekliams.

Alytaus aplinkosaugininkams nuvykus į vietą, automobilio salone buvo rasti maišai su gyvomis žuvimis.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Alytaus aplinkosaugininkams nuvykus į vietą, automobilio salone buvo rasti maišai su gyvomis žuvimis.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-14 12:18

Alytaus aplinkosaugininkams nuvykus į vietą, automobilio salone buvo rasti maišai su gyvomis žuvimis. Suskaičiavus nustatyta, kad asmuo vežėsi 126 lynus ir 13 karšių.

„Džiaugiamės, kad bendradarbiavimas su Lietuvos policija duoda tokių gerų rezultatų.

Policijos pareigūnai, aptikę tiek sugautų žuvų, skubiai informavo ir mus – aplinkosaugininkus. Inspektoriai, apžiūrėdami žuvis, iškart suprato, kad jos buvo sugautos tinklais – neteisėtu mėgėjų žvejybos įrankiu“, – teigia Alytaus gyvosios gamtos aplinkos apsaugos pareigūnė Aistė Savenkovaitė.

Žuvų ištekliams padaryta žala siekia 13 900 eurų. Be to, pažeidėjui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus.

„Ypač gaila, kad lynai buvo pagauti nespėję išneršti, taigi gamtai padaryta žala iš tiesų dar didesnė“, – apgailestauja A. Savenkovaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.