Sučiupo neteisėtai invaziniais vėžiais prekiavusį asmenį: gyvūnus pardavė aplinkosaugininkams

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tikrindami socialinius tinklus, aptiko skelbimą, kuriame buvo siūloma pirkti žymėtuosius vėžius. Invazinėmis rūšimis Lietuvoje prekiauti griežtai draudžiama.

Parduoti vėžiai.  <br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Parduoti vėžiai.  <br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Vėžys.<br>P.Lileikio nuotr.
Vėžys.<br>P.Lileikio nuotr.
Vėžys.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Vėžys.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jul 22, 2021, 11:21 AM

Paskambinus nurodytu telefono numeriu ir sutartoje vietoje susitikus su pardavėju, šis pareigūnams padavė kibirą, kuriame buvo 216 gyvų žymėtųjų vėžių.

Žymėtieji ir rainuotieji vėžiai įrašyti į invazinių Lietuvoje rūšių sąrašą, todėl prekiauti tokiomis rūšimis griežtai draudžiama. Be to, šiuos vėžius galima gaudyti ištisus metus, bučiukų ir samtelių skaičius neribojamas, taip pat leidžiama gaudyti rankomis ir graibštais.

Žymėtieji ir rainuotieji vėžiai platina vėžių marą, dėl kurio žūsta mūsų vietiniai plačiažnypliai ir siauražnypliai vėžiai.Už prekybą invazinėmis rūšimis asmenims gresia bauda nuo 300 iki 500 eurų, taip pat privalomas tokių gyvūnų ar augalų konfiskavimas.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.