Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl pumos mirties: įtaria, kad gyvūną laikė neteisėtai

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl galimai neteisėtai laikomos pumos mirties.

Puma. <br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Puma. <br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jul 30, 2021, 10:38 AM

Vakar Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Alytaus Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu Lietuvos zoologijos sodo specialistais vykdė UAB „Hesona“ neplaninį patikrinimą, kurio tikslas buvo nustatyti, ar bendrovės voljeruose – puma ir 3 karčiuotieji pavianai yra teisės aktų nustatyta tvarka pažymėti mikroschemomis.

Gyvūnų migdymą vykdė Lietuvos zoologijos sodo specialistai.

Tos pačios dienos vakare UAB „Hesona“ atstovai informavo aplinkosaugininkus, kad bendrovės darbuotojai aptvare aptiko kritusią pumą. Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą, gyvūno kritimo priežasčiai nustatyti.

Aplinkosaugininkai primena, kad nykstančių ir saugomų gyvūnų ir paukščių rūšių apsauga yra prioritetas visame pasaulyje. Lietuvos aplinkosaugininkai principingai vertina saugomų gyvūnų ir paukščių neteisėtą laikymą, veisimą ir prekybą.

Taip pat jie primena, kad laikantiems laukinius gyvūnus nelaisvėje reikia laikytis Leidime bei Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėse nustatytomis sąlygomis.

Įsigijus laikymui aptvaruose, voljeruose ar kituose statiniuose laukinius gyvūnus, būtina turėti jų kilmę (t. y. paėmimo iš gamtinės aplinkos, išveisimo ar įvežimo į Lietuvos Respubliką aplinkybes) ir teisėtą įsigijimą patvirtinančius dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.