Ugniagesiai gelbėjo stovyklaujančius vaikus nuo širšių: lizdus susisuko per savaitgalį

Pirmadienį Kėdainių ugniagesiai gelbėtojai gavo neeilinę užduotį – jiems teko gelbėti stovyklaujančius vaikus nuo piktų širšių. Visa gelbėjimo operacija baigėsi sėkmingai – tiek stovyklos vadovai, tiek vaikai dėkojo ugniagesiams už pagalbą ir sakė šią dieną visi prisiminsiantys dar ilgai.

Į neeilinį pranešimą buvo pasiųsta reaguoti Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Atvykę ugniagesiai du širšių lizdus išpurškė specialiomis priemonėmis ir nuėmė.<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Į neeilinį pranešimą buvo pasiųsta reaguoti Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Atvykę ugniagesiai du širšių lizdus išpurškė specialiomis priemonėmis ir nuėmė.<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

2021-08-05 15:44

Pranešė vadovė

9 val. 36 min. Bendrasis pagalbos centras gavo Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vadovės Daivos Makutienės pranešimą, kad Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Nociūnų kaime, Pėdžių gatvėje, kultūros centro patalpose, širšės susisuko lizdus ir prasigraužė per sieną.

Vadovė baiminosi, kad įpykusios širšės gali sugelti stovyklaujančius 35 vaikus.

Teko paplušėti

Į neeilinį pranešimą buvo pasiųsta reaguoti Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Atvykę ugniagesiai du širšių lizdus išpurškė specialiomis priemonėmis ir nuėmė. Išgraužtas skyles sienoje ugniagesiai užpurškė makrofleksu.

Visa gelbėjimo operacija baigėsi sėkmingai – tiek stovyklos vadovai, tiek vaikai dėkojo ugniagesiams už pagalbą. Šią dieną visi prisimins dar ilgai.

Padėka talkininkams

„Visi programos „Mes norime kurti“ vaikai ir aš tariame didelį ačiū 112 operatorei (gaila nepaklausiau vardo, pavardės), Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandai, kuriai vadovavo Vidmantas Kupčiūnas, taip pat greitai į pagalbą sureagavusiems ir už reikalingų priemonių pristatymą Kėdainių kultūros centro darbuotojams, pavaduotojai Genovaitei, ūkvedei Eglei ir Remigijui“, – dėkojo D.Makutienė.

Per savaitgalį

D.Makutienė pasakojo, kad kultūros centro patalpose širšės įsikūrė per savaitgalį, o jas pastebėjo darbo dienos rytą.

„Į stovyklą, prie jau stovyklaujančių vaikų panoro prisijungti, mes taip galvojam, ir pulkas labai didelių, stambių širšių. Matyt, patiko ir joms mūsų veiklos, tad per savaitgalį susinešė sau kokoną, pragraužė palangės kampą ir pateko į skyriaus salę.

Na, nelabai mes buvome svetingi, soriukas. Teko, neprašytus svečius pasitelkus komandą išprašyti.

Tikrai neeilinis įvykis Nociūnuose. Vos ne atrakcija. Dar kartą visiems dėkoju. Stovyklos veikla tęsiama toliau“, – informavo vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.