Charkovo zoologijos sode gyvūnus prižiūrėti likę darbuotojai – nušauti: kūnus rasti pavyko tik po daugiau nei mėnesio

Du prižiūrėtojai, kurie priėmė drąsų sprendimą ir pasiliko Charkove rūpintis gyvūnais, buvo rasti nušauti, o kūnai buvo rasti zoologijos sodo gale esančiame kambaryje.

Iš Charkovo į Dnieprą evakuotas tigras. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Iš Charkovo į Dnieprą evakuotas tigras. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 5:50 PM, atnaujinta Apr 20, 2022, 6:49 PM

Kovo mėnesį pranešta, kad du darbuotojai dingo, o balandžio 19 d.  „Feldman Ecopark“ paskelbtame vaizdo įraše zoologijos sodo atstovai patvirtino, kad dingusiųjų darbuotojų kūnai buvo rasti.

Zoologijos sodas pranešė, kad darbuotojai buvo nušauti, o jų kūnai rasti zoologijos sodo gale esančiame kambaryje.

„Karas atneša blogų naujienų. Gavome patvirtinimą, kad du kovo pradžioje dingę mūsų darbuotojai žuvo. Prasidėjus karui jie apsistojo „Ekopark“ ir padėjo šerti gyvūnus, tačiau atvykę kovo 7 dieną ten jų neradome.

Ilgai jų ieškojome, įtraukėme ir teisėsaugos pareigūnus. Iki paskutinės minutės tikėjomės, kad nieko itin blogo neatsitiko ir jiems pavyks išgyventi.

Tačiau vakar gavome patvirtinimą, kad jų kūnai buvo rasti. Mūsų vaikinus nušovė priešai, o jų kūnai buvo užbarikaduoti galiniame kambaryje.

Branginsime šių nuostabių ir drąsių žmonių atminimą. Nuoširdi užuojauta jų šeimoms ir draugams. Tikime, kad tai padarę nežmonės tikrai bus nubausti!“, – socialiniame tinkle pranešė zoologijos sodas.

Pranešama, kad pirmosiomis invazijos dienomis zoologijos sodas buvo apšaudytas, žuvo trys darbuotojai ir kai kurie gyvūnai.

Balandžio 5 d. „Feldman Ecopark“ pranešė, kad dėl Rusijos vykdomų masinių apšaudymų ir bombardavimo buvo sunaikinta parko infrastruktūra ir daugelis aptvarų.

Jie perspėjo: „Sunykusi infrastruktūra, aptvarai. Didžiausia problema – dideli plėšrūnai.

Jų aptvarai vis dar vien per stebuklą nesugriuvo, bet dar vienas apšaudymas ir liūtai, tigrai bei lokiai gali atsidurti laisvėje ir nukeliauti link Charkovo ar į gretimus kaimus. Mes tiesiog negalime to leisti“, – anksčiau pranešė zoologijos sodas.

Dabar didelė dalis gyvūnų evakuota, tačiau kai kurie evakuacijos dar laukia, o dar dalis jų žuvo. 

Zoologijos sodas pridūrė, kad kalbos apie gyvūnų eutanaziją sukelia neįsivaizduojamą skausmą, tačiau dabar pagrindinis prioritetas yra žmonių gyvybės.

Parengta pagal lbc.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.