Teismas nutraukė administracinę bylą advokatui ir dar dviem asmenims dėl elnio gabenimo

Ukmergės teismas ketvirtadienį nutraukė administracinę bylą advokatui ir dar dviem asmeninis, kurie buvo kaltinti neteisėtai vežę nušautą taurųjį elnią.

Elnias buvo atitemptas iki automobilio „Toyota Land Cruiser“, kurį vairavo L.Judickas, ir vežamas į lupyklą, tačiau buvo sustabdytas pareigūnų.<br>AAD nuotr.
Elnias buvo atitemptas iki automobilio „Toyota Land Cruiser“, kurį vairavo L.Judickas, ir vežamas į lupyklą, tačiau buvo sustabdytas pareigūnų.<br>AAD nuotr.
Elnias buvo atitemptas iki automobilio „Toyota Land Cruiser“, kurį vairavo L.Judickas, ir vežamas į lupyklą, tačiau buvo sustabdytas pareigūnų.<br>R.Barausko nuotr. 
Elnias buvo atitemptas iki automobilio „Toyota Land Cruiser“, kurį vairavo L.Judickas, ir vežamas į lupyklą, tačiau buvo sustabdytas pareigūnų.<br>R.Barausko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Ingrida Steniulienė, BNS

Apr 21, 2022, 1:52 PM

„Teismas nusprendė administracinę teiseną nutraukti visų atsakomybėn traukiamų asmenų atžvilgiu“, – BNS sakė Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų teisėjas Dmitrijus Rancevas.

Šioje byloje administracinėn atsakomybėn traukiamas advokatų kontoros „Triniti Jurex“ advokatas Laimonas Judickas, buvęs Ukmergės policijos pareigūnas Edvardas Balčiūnas, taip pat Ukmergės rajono medžiotojų klubo „Lėnas“ narys Aleksas Gečiauskas.

Pasak teisėjo, teismas nutraukti administracinę bylą nusprendė atsižvelgdamas į šiemet kovo 22 dieną Lietuvos Aukščiausiojo Teismo priimtą nutartį.

„Joje išaiškinta, kad už neteisėtą sumedžiotų gyvūnų dorojimą ir gabenimą teisę turintiems asmenims, tai yra medžiotojams, (atsakomybė) buvo nustatyta tik nuo 2021 metų liepos 1 dienos, iki to laiko Administracinių nusižengimų kodekse tokios atsakomybės nebuvo“, – BNS sakė teisėjas.

„Kadangi minėti asmenys šioje byloje gyvūną gabeno sausio mėnesį, tai yra iki liepos 1 praeitų metų, todėl teismas nusprendė, kad jų padarytuose veiksmuose nėra administracinio nusižengimo“, – teigė jis.

D.Rancevas pabrėžė, kad priimtame nutarime nenagrinėjo klausimo dėl gyvūno sumedžiojimo teisėtumo. Teisėjo nutarimas dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Medžioklė, kurioje buvo neteisėtai sumedžiotas elnias, Ukmergės rajone įvyko pernai, sausio 11 dieną.

Kaip skelbta, tauriojo elnio patiną nušovė medžiotojų klubo „Lėnas“ narys Giedrius Aniūnas, kartu su juo tykant žvėries bokštelyje buvo ir dar vienas klubo narys A.Gečiauskas.

Tą patį vakarą, vykdydami naktinį reidą, Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai sustabdė automobilį, kuriame sėdėjo keturi vyrai – G.Aniūnas, A.Gečiauskas, E.Balčiūnas ir sostinėje veikiančios advokatų kontoros „Triniti Jurex“ advokatas L.Judickas.

Šiame automobilyje aptiktas ir sumedžiotas tauriojo elnio patinas, kuris nebuvo įrašytas į medžioklės lapą. Taip pat pranešta, kad tuo metu medžiotojų klubo „Lėnas“ plotuose elnių patinų limitas jau buvo pasibaigęs.

Anot aplinkosaugininkų, elnią automobilyje vežusius asmenis apie jų reidą galėjo perspėti ir netoliese sutiktas policijos pareigūnų ekipažai.

Kitos bylos teismo dokumentuose aplinkosaugininkai teigia pastebėję iš miško atvažiuojančio automobilio šviesas ir nusprendė jį sustabdyti. Priartėjus automobiliui ir davus signalą, tuo pačiu įsijungus mėlynos spalvos švyturėliams, nustatyta, kad tai policijos automobilis, kuriame patruliavo du pareigūnai.

Netrukus netoliese aplinkosaugininkai pamatė kitą atvažiuojantį automobilį, kurį nuspręsta stabdyti.

Sustabdytame automobilyje buvo keturi asmenys iš skirtingų šeimų, be veido kaukių, jų buvo paprašyta pateikti medžioklės lapą. Vienas ant galinės sėdynės sėdėjęs asmuo išlipo iš automobilio ir prisistatė aplinkosaugininkų kolega, dirbančiu policijoje.

Teisėsaugos duomenimis, G.Aniūnas medžiojo kartu su A.Gečiausku, pirmasis neteisėtai, dviem šūviais sumedžiojo tauriojo elnio patiną, kai šių gyvūnų medžioklės limitas tame plote jau buvo išnaudotas.

Elnias buvo atitemptas iki automobilio „Toyota Land Cruiser“, kurį vairavo L.Judickas, ir vežamas į lupyklą, tačiau buvo sustabdytas pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.